Вукосављевић са грчким амбасадор о сарадњи у области културе

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић разговарао је данас са новоименованим амбасадором Републике Грчке Јоргосом Диакофотакисом о јачању односа и унапређењу сарадње двеју земаља у области културе.

Министар је истакао да су билатерални односи између Србије и Грчке традиционално добри и пријатељски са јаким потецијалом за даље унапређење, истворемено изражавајући захвалност Грчкој на помоћи у тренуцима када је српски манастир Хиландар захватио пожар 2004. године, саопштило је Министарство културе и информисања.

Вукосављевић и Диакофотакис су размотрили могућности за унапређење, већ одличне, сарадње између две земље у области савременог стваралаштва и заштите културног наслеђа, посебно археологије византијског периода која представља заједничку историју Грчке и Србије.

Током пријатељског разговора између српског министра културе и грчког амбасадора било је речи је и о наставаку билатералне сарадње између музеја ових држава, започете током посете министра Вукосављевића грчком председнику Прокопису Павлопулосусу 2017. године. Овај вид заједничке сарадње могао би бити реализован организацијом гостовања грчких изложби у Народном музеју у Београду.

број коментара 0 Пошаљи коментар