Владимир Лалић веран оловци, тушу и угљу

У Галерији "Озон" Владимир Лалић је после четири године своје цртеже и колаже поново представио београдској публици. После Париза, Њујорка и Сингапура где је показао различите технике ликовне уметности, Лалић малим цртежом враћа публику на лично, али и стање у друштву.

Специфична, али већ утемељена поетика цртежа Владимира Лалића малог и средњег формата и на овој поставци описују његов живот. Препознајемо делове већ виђених цртежа које је резао, доцртавао, бојио и поново им уткао живот.

 

Веран оловци, тушу и угљу, боји и даље приступа умерено, желећи да цртеж увек буде у првом плану.

"Мали поглед у нешто најинтимније моје. То је уствари бављење малим цртежом. Из тог малог цртежа, који су неки најискренији записи, ту је моја база. Моја база за велике слике, за велике графике, цртеже, колаже и инсталације", каже Владимир Лалић.

Колажира само оно што руком направи, обоји, нацрта. Слојевитост у тој техници му је важна као и однос различитих папира и различите беле боје.

"Колаж ослобађа у том смислу да ти те фигуре и те амбијенте можеш да помераш како се у тренутку деси. Ту настаје та игра са подсвешћу. Нисам још увек схватио због чега нешто радим. Рука уме да буде и бржа него први слој свести где други слој, подсвест, може слободније да ради", рекао је Лалић.

Изложба "Атхезивна стања" је увод у изложбу великог формата у Галерији "Прогрес" у фебруару.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар