Иза оперисане лепоте

Премијера у Атељеу 212 – представа „Овај ће бити другачији“ покреће важно питање: због чега данас жене прихватају наметнуту слику женствености и пристају на хируршки осигурану лепоту? Горак смех вечерас чека публику на сцени „Петар Краљ“.

Како су естрада и ријалити постали синоним за пожељан живот, преиспитује нова представа Атељеа 212. Мирела, Ивана и Јована, спремне су да постану део мушких фантазија. Али иза савршених тенова, бујних коса и бадемастих очију, оне су усамљене и несрећне.

„Мораш да будеш жена змај – мора да ради, да буде мајка, краљица, дама, брат, сестра, ортак, да изгледа моћно и онда смо се негде погубили“, каже глумица Тамара Драгичевић.

Њена колегиница Ана Мандић истиче да представа нема за циљ да осуђује.

„Имамо храбрости да то кажемо наглас, не дрско, не безобразно, не непристојно, не желим никога да осуђујем нити се ова представа бави осудом. Напротив, желимо да застанемо и да одговоримо на нека питања“, указала је Ана Мандић.

Глумица Милица Јаневски објашњава каква је то жена: "Она је некако добра, чиста, са свом том скаламеријом на себи, али она би некако само да гледа телевизију."

„Овај ће бити другачији“ је 2017. године била најбоља савремена ангажована драма на Хартефактовом регионалном конкурсу. Мотив да је напише, Сташа Бајац је пронашла у девојци која је због трендова три пута оперисала нос, којој фризер клештима сређује косу и која се ноћу буди од болова због силиконских груди.

„Мислим да има нешто врло моћно и важно узети ту слику и посматрати је под некаквим другим светлом и на други начин“, рекла је Сташа Бајац.

Редитељка Ђурђа Тешић поставља питање: Да ли је могуће да су идеали које девојке и мушкарци себи данас постављају данас толико бедни и толико сурово мали?

Потресна и опомињућа – нова представа Атељеа 212.

број коментара 0 Пошаљи коментар