"Госпођа министарка" победила у Аранђеловцу

На Позоришном фестивалу у Аранђеловцу за најбољу представу проглашена "Госпођа министарка" позоришта "Бошко Буха".

"Госпођа министарка" позоришта "Бошко Буха" најбоља је представа на деветом Позоришном фестивалу у Аранђеловцу, чији је назив "Маска - стање свести".

Нова верзија Нушићеве "Госпође министарке", у мушкој глумачкој подели, изазвала је велико интересовање љубитеља позоришне уметности из целе Шумадије. Управо према оцени публике и на основу највеће просечне оцене, проглашена је најбољом представом на фестивалу.

Насловну улогу, игра Горан Јевтић, Живкиног мужа министра Симу Михаило Тодоровић, зета Чеду и ћерку Дару - Милош Влалукин и Урош Јовчић, служавку Анку - Немања Оливерић, др Нинковића - Виктор Савић, а једина глумица у представи је Катарина Марковић у улози детета Раке.

Током протеклих пет дана публика је имала прилику да погледа и представе "Чаробњак" Народног позоришта из Сомбора, "Лептири су слободни" копродукција Звездара театра и СКУ Алексинац, "Тело" Пулс театра и "Боинг Боинг" Звездара театра.

Организатор Позоришног фестивала, је Центар за културу и образовање општине Аранђеловац, а покривитељи Министарско културе и општина Аранђеловац.

број коментара 0 Пошаљи коментар