"Петар Пан" у Београду

У кореграфији Бруса Стајвела на сцени Народног позоришта премијерно је изведен балет "Петар Пан". Плесна транспозиција чувене приче Сер Џејмса Берија пре свега је намењена деци али ће у њој уживати и сви који су сачували дух детињства и свет великих маштарија.

На сцени Балета Народног позоришта премијерно је изведен балет "Петар Пан", који је амерички кореограф Брус Стајвел поставио на основу истоимене, чувене приче Сер Џејмса Берија. Иако је представа првенствено намењена најмлађој публици, у њој ће уживати и сви они који су у себи сачували дух детињства и свет великих маштарија.

Већ на самом почетку оживљава чудесан свет сачињен од дечјих снова - Петар Пан који лети и уз помоћ Звончице и њеног чаробног праха, у свет пун авантура води Венди и њену браћу. Ту их дочекују Индијанци, подводни свет и две љупке сирене, пирати и наравно, крокодил од кога може да се уплаши само капетан Кука.

Комплексна сценографија Бориса Максимовића, маштовити костими Олге Мрђеновић, добро осмишљено светло и надасве ведра кореографија уз музику Томаса Семанског апсолутно плене пажњу.

"Сви ми имамо комплекс Петра Пана. Представа је за свакога. Прво сам је правио за децу, али видео сам да је и одрасли воле - и деца и родитељи уживају", рекао је кореограф Брус Стајвел.

Уживају и сви актери на сцени: солисти, ансамбл Балета, као и ученици балетских школа "Лујо Давичо" и Националне фондације за игру.

"Могу да кажем да је ово био супер изазов, веома је забавно радити ово, лепо је радити за децу и за одрасле. Сви волимо Петра Пана", рекао је Јован Веселиновић, који игра Петра Пана.

Представа је  несвакидашња, другачија је од осталих на репертоару и све је бајковито, објашњава Силвија Џуња, која игра Звончицу.

Посебна атракција представе је што се велики део радње одриграва у ваздуху. Све делује лако и једноставно и забавно. Толико да чак ни страшни капетан Кука не улива никакав страх, у шта се уверио и ваш репортер.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 11. нов 2012, 15:53) - anonymous [нерегистровани]

bravo

Bravo za reportazu. Bravo za ovaj balet!