Уз помоћ Новака Ђоковића, савремени вртић за најмлађе Тополчане

Предшколска установа "Софија Ристић" у Тополи, у години у којој обележава 35. годишњицу, добиће нов, савремени вртић. Заједничким улагањем Фондације "Новак Ђоковић" и Општине Топола, гради се нова зграда обданишта, која ће, како је планирано, бити завршена до краја године.

Весна Стефановић је мама двојице дечака. Као и многе родитеље у Тополи, обрадовао ју је почетак изградње вртића. Поред родитеља, то ће олакшати обавезе бакама и декама, који бригу о њима преузимају најчешће преко викенда.

Нова зграда вртића, површине 460 квадрата, гради се уз постојеће обданиште. Малишани ће добити нов, савремено опремљен простор са намештајем, играчкама и училима прилагођеним њиховом узрасту. Изградњом новог објекта, биће укинуте и листе чеклања.

Према речима директорке ПУ "Софија Ристић" Тање Јовановић, тренутно је на листи чекања 80 малишана, и очекује се ће сви бити примљени.

Први пут у последњих десет година Топола бележи повећање броја новорођенчади. Податак који охрабрује, а охрабрују и нова улагања у предшколску установу.

"Пружање једнаких услова за одрастање деци из свих крајева наше земље једна је од мисија Фондације ‘Новак Ђоковић’. У новом вртићу малишани ће моћи да се друже и уче, као и њихови другари широм Србије где је Фондација помогла у изградњи обданишта", подсећа председник СО Топола Драган Јованоић.

До сада је Фондација "Новак Ђоковић" помогла изградњу 45 вртића, истиче Марко Ковачевић, а до краја године очекују да ће уз њихову помоћ бити изграђено или реконструисано још десет. 

 

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво