Читај ми!

На састанку у Скупштини договорено формирање Радне групе за унапређење изборног процеса

У Народној скупштини одржан је још један састанак представника посланичких група, политичких странака националних мањина и цивилног друштва. Председница парламента Ана Брнабић тврди да је постигнута сагласност о формирању Радне групе за унапређење изборног процеса. Навод и да није постигнута сагласност о образовању Радне групе за увид, ревизију и контролу бирачког списка.

Председница Народне скупштине Ана Брнабић одржала је још један састанак са представницима посланичких група, политичких странака националних мањина и организацијама цивилног друштва, на којем је постигнута сагласност у вези са формирањем Радне групе за унапређење изборног процеса, односно испуњењем препорука ОДИХР-а

На захтев посланика опозиције, том радном групом председаваће представници цивилног друштва и њено образовање договорено је за понедељак, 29. април, саопштено је из Народне скупштине.

На састанку, који је трајао близу два сата, поред образовања радних тела за унапређење изборног процеса, било је речи и о увиду, контроли и ревизији бирачког списка.

Седница надлежног Одбора за уставна питања и законодавство је сазвана за понедељак у 12 часова.

Без сагласности око Радне групе за контролу и ревизију бирачког списка

Када је реч о Радној групи за увид, ревизију и контролу бирачког списка, о њеном образовању није постигнута сугласност.

Посланици владајуће већине предложили су, како се наводи, зарад ефикасности, формирање радног тела, које би могло одмах да почне са радом.

На изричит захтев народних посланика из редова опозиције и представника организација цивилног друштва, тај предлог није прихваћен.

Председница Народне скупштине је, након дуже расправе, прихватила предлог опозиције и организација цивилног друштва за образовање комисије од стране Народне скупштине, уз претходне измене и допуне одговарајућих закона.

Ко је све присуствовао састанку

Састанку су присуствовали представници посланичких група Александар Вучић – Србија не сме да стане, Народни покрет Србије – Ново лице Србије, Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Зелено – леви фронт, Не давимо Београд, Ми – Глас из народа, ПУПС – солидарност и правда, Социјалдемократска партија Србије, ПС-НСС-УСС-РС, Драган Марковић Палма – Јединствена Србија, Еколошки устанак, као и представници организација цивилног друштва ЦРТА, Транспарентност Србија и Цесид.

Председница парламента је претходно, на седници Скупштине, указала да су се усвајањем измена и допуна Закона о локалним изборима стекли услови за расписивање избора у 66 јединица локалне самоуправе за 2. јун, за када су расписани и избори за одборнике за Скупштину града Београда

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара