Припреме за најдужи полицијски час

У 17 часова почиње досад најдужи полицијски час који ће трајати до понедељка у 5 ујутру. За то су се се старији од 65 годфина припремали рано јутрос, остали током дана.

За трговце дан је почео у 4 ујутру. Прве муштерије - пензионери, за које су  први пут у Краљеву и апотеке биле отворене, па су неки су искористили  прилику да купе редовну терапију. Дриги су завршавали послове у банци, док су неки имали приговор да термин, од четири до седам ујутру, није баш најбољи за пензионере, посебо оне који имају пролем са спавањем.

На позив локалне самоуправе старијима од 65 година врата су отвориле државна и поједине приватне апотеке.

Иван Дивац, директор "Апотеке Краљево каже: "По извештају колегиница, заиста била је велика гужва и ово је прва недеља, а убудуће биће уобичајено да у овом термину наше апотеке раде не само у Краљеву већ и у Рашкој и Врњачкој Бањи."

Током дана су се и остали припремали за предстојећи викенд код куће. У редовима , на безбедном одстојању, чекали су готово испред сваке продавнице.

"С обзиром на то да нећемо радити за викенд, веће су гужве и има посла. Ради нас више у смени, па постижемо ," каже Тања Ружић, пословођа у Супермаркету у Краљеву.

Најдуже се чекало испред банака, чак и по два сата, да би се подигла пензија.

Пред млађима од 65 година је најдужи полицијски час до сада. Из домова неће смети два и по дана.Краљевчанима, чини се, то неће представљати већи проблем. Кажу да ће гледати телевизијски програм и да су се добро снадбели храном. Други се уздају да забрана кретања неће дуго трајати, ако грађани буду дисциплиновани.

Ипак има оних који ће раније на улице. Два пута дневно по 20 минута власници ће шетати љубимце, али најдаље двеста метара од куће.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво