Бесплатни оброци за социјално угрожене породице са села

Златибор Стојковић из Смољинца код Пожаревца, познатији као Бибе, пре неколико година је стару железничку станицу поред пурге Пожаревац-Зајечар, претворио у кафану. Станица не ради одавно, а због ванредног стања не ради ни кафана, али Бибе у својој кухињи сваког дана припреми 120 оброка за социјално угрожене породице у околним селима. У разношењу хране помажу му пријатељи и волонтери.

Станица не ради али ради Бибе. Златибор Стојковић, из Смољинца код Пожаревца, познатији као Бибе, кухињу своје кафане поред пруге Пожаревац-Зајечар претворио је у народну кухињу. Сваког дана припрема оброке за социјално угрожене породице из околних села.

"Тек сам сад видео колико је ово народу значи. Има доста старих домаћинстава која очекују нешто. Ја сам ту где јесам, не треба ми нека популарност, ништа. Него ето, то из душе дајем", каже Златибор Стојковић Бибе, власник кафане "Станица Бибе".

Иако му фирма не ради, Златибор је задржао свих девет радника. Куварице свакодневно припреме 120 оброка.

"Ја први пут кад сам ишла да делимо храну је дошло да заплачем. Верујте ми да сам И пустила неку сузу. То је диван осећај кад можете некоме да помогнете ко нема", истиче Оливера Станојевић Милосављевић, куварица из Сиракова.

Оброке социјално угроженим сеоским породицама разносе Бибетови пријатељи и волонтери.

"Тренутно нема неки посао у пољопривреди, пољопривреду смо завршили, па зашто да не помогнемо. Ако већ може, зашто да се не помогне", додаје Славиша Николић из Берања.

"Доста деце има којима носимо храну, и кад изађу на улицу, кад нам донесу посуду у коју ћемо да сипамо- хвала, хвала вам пуно, хвала. И њихови осмеси нам много значе",истиче Ивана Стојановић, волонтер из Смољинца.

Неки од оних који помажу у разношењу хране и сами су у тешкој ситуацији.

"Зато што мати не може на ноге, и не може да ми спреми. Значи, није битно да ли бих ја имао не знам колико, она не може да ми спреми. Много ми значи" каже Славиша Арсић из Берања.

Златибор Стојковић каже да залихе хране има за још две недеље, и да ће све поделити онима којима је то најпотребније, а сваког дана му се јавља све више појединаца и породица. Чека да корона оде а возови поново почну да пролазе поред његове станице.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво