Читај ми!

Помоћ за Драгану

Дванаестогодишњој Драгани Цветковић из Стубла код Владичиног Хана пре два месеца константовано је да болује од Жилијан-Бареовог синдрома. Петочлана породица живи од социјалне помоћи и дечјег додатка. Омладина СПС-а организовала је у центру града акцију прикупљања помоћи.

Омладина СПС-а организовала је акцију прикупљања помоћи за дванаестогодишњу Драгану Цветковић из Стубла код Владичиног Хана која болује од Жилијан-Бареовог синдрома.

Њена петочлана породица живи од социјалне помоћи и дечјег додатка. Драгана иде у школу аутобусом, јер јој је ограничена физичка активност. Због болова у ногама Драгани је ускраћен спорт, игра и шетња са вршњацима.

"Смета ми што не могу много да пешачим, у школу идем аутобусом, а у школи не трчим", каже Драгана.

У августу су уочени први симптоми болести. Почеле су, како каже, да је боле и да јој трну ноге. Лечена је на Неурологији и Дечјем институту нишког Клиничког центра.

"Десна ногица још јој није стабилна, још је као укочена, кад хода, круто хода", каже Драгица Цветковић, мајка.

Петочлана породица Цветковић у Стублу код Владичиног Хана има мало земље, њиву и башту. Драганину мајку, Драгицу, чека операција, анеуризме. Отац је остао без посла када је пропала дрвна индустрија "Слога".

"Имам социјалну помоћ од 10.000 динара и дечји додатак од 8.370 динара", каже Душан Цветковић, отац.

Омладина СПС-а организовала је акцију помоћи Драгани Цветковић, сакупљањем добровољних прилога грађана.

"Одзив је изузетно добар, морам да се захвалим грађанима који су у складу са могућностима издвојили средства", каже Ивица Прокоповић из омладине СПС-а.

Жилијан-Бареов синдром је аутоимуни поремећај, организам не препознаје своја ткива периферног нервног система.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 11. окт 2013, 21:15) - anonymous [нерегистровани]

RTS

Dragi prijatelji iz RTS,hvala vam na humanosti sto iznosite u javnost ovakve slucajeve i pomazete svim nasim gradjanima u ovakvim situacijama.Draga braco i sestre ja apelujem na sve kao i uvek neka svako da koliko moze a zajedno mozemo puno,i moj doprinos je skroman ali je siguran u svakoj akciji kada se spasavaju zivoti nasih gradjana.Ziveli,svima zelim od srca puno srece i zdravlja,veliki pozdrav iz Stragara kod Kragujevca.