Читај ми!

Кинески "Хуавеи" модернизује железницу

Споразум за модернизацију интегрисаног система телекомуникација "Железнице Србије" потписале са кинеском компанијом "Хуавеи". Радови на постављању оптичких каблова могли би да почну у октобру или новембру, рекао генерални директор Железница Драгољуб Симоновић.

Предузеће "Железнице Србије" потписало је у Београду с кинеском компанијом "Хуавеи" споразум за модернизацију интегрисаног система телекомуникација.

Генерални директор "Железница Србије" Драгољуб Симоновић рекао је након потписивања уговора да би радови на постављању оптичких каблова могли да почну у октобру или новембру ове године.

"Радиће се паралелно са реконструкцијом пруга на Коридору 10, коридору 11 и београдском железничком чвору. Вредност радова требало би да буде око 78 милиона евра и да се заврше до 2018. године", навео је Симоновић.

Симоновић је додао да је ове године ребалансом државног буџета обезбеђено 16 милиона евра за реализацију сарадње с кинеском компанијом "Хуавеи".

"То је довољно да се првенствено крене са постављањем отпичких каблова, да би затим могли да се извлаче системи потребни Железници", истакао је Симоновић.

Према његовим речима, модернизација телекомуникационог система неопходна је да би возови на реконструисаним деоницама могли да се крећу брзинама од 120 до 160 километара на сат.

Потпредседник компаније "Хуавеи" за централну и источну Европу и Скандинавију Џефри Ван истакао је да споразум представља важан корак будућег партнерства те компаније и "Железнице Србије".

Ван је истакао да је "Хуавеи" обезбедило телекомуникациона решења на више од 100.000 километара пруга у свету и да 45 од 50 водећих телелекомуникационих компанија користи Хуавеј опрему.

"Железнице Србије" и "Хуавеи" су 18. новембра 2011. године потписали Меморандум о разумевању, а 25. јуна 2012. године Споразум о пословно-техничкој сарадњи на том пројекту.

Према плану предузећа "Железнице Србије", у 2014. години ће у телекомуникациону инфраструктуру бити уложено још 22 милиона евра, а од 2015. до 2018. године додатних 40 милиона евра.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 17. јул 2013, 18:10) - Teca [нерегистровани]

ima nade...

Dobar posao samo treba kontrolisati nase da se posao i realizuje.