Читај ми!

Табаковићева одговара Ђиласу

Гувернер Јоргованка Табаковић каже да је неаргументована изјава лидера ДС-а Драгана Ђиласа да је одбила предлог те странке да, као гаранцију за деблокаду рачуна партије, заложе личне менице чланова. Рачун ДС-а није блокирала централна банка, већ Развојна банка Војводине меницом по датом кредиту, саопштила је Табаковићева.

Два дана после изјаве лидера Демократске странке Драгана Ђиласа да је гувернер НБС Јоргованка Табаковић одбила предлог те странке да, као гаранцију за деблокаду рачуна партије, заложе личне менице чланова, одговор стиже из Централне банке. Јоргованка Табаковић каже да изјава није аргументована.

"На захтев Развојне банке Војводине, 5. марта 2013. године, а по основу менице у корист те банке, наплаћено је 30 хиљада динара. Меница је, иначе, издата на износ од око 360 милиона динара. Демократска странка је истог дана упутила захтев Одељењу принудне наплате НБС у Крагујевцу у којем се наводи да су средства на рачунима са којих је извршена принудна наплата изузета од принудне наплате одлуком Владе и у којем се тражи да им се рачуни одмах деблокирају", саопштава гувернер НБС.

У саопштењу се наводи да је поступак изузимања средстава од принудне наплате регулисан тако што правно лице код пословне банке на основу акта Владе или на други прописан начин отвара текући рачун на којем се евидентирају средства изузета од принудне наплате, што пословна банка означава на текућем рачуну.

"На захтев ДС-а је одговорено истог дана. Објашњено им је да нису поступили на законом прописан начин, указано је да је Народна банка Србије у свему поступила по закону и да проблем могу да реше у некој од својих пословних банака. После овог одговора, додатних захтева није било", наводи се у саопштењу гувернера.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. мар 2013, 12:48) - anonymous [нерегистровани]

Djilasu odgovorila

a ja jos cekam odgovor, postavljen vise puta, koliko dugo moze da se odrzi vestacki kurs dinara, i da li ce neko snositi krivicnu odgovornost za naduvavanje dinara, ako vec ekonomisti tvrde da je odnos 1.150. 

(недеља, 10. мар 2013, 22:14) - Katica [нерегистровани]

Tabakoviceva odgovara Djilasu

"На захтев ДС-а је одговорено истог дана, објашњено им је да нису поступили на законом прописан начин..."-sve je receno.

(недеља, 10. мар 2013, 20:52) - anonymous [нерегистровани]

Procena

„... регулисан тако што правно лице код пословне банке на основу акта Владе или на други прописан начин отвара текући рачун на којем се евидентирају средства изузета од принудне наплате ...“

Где су сада они вајни стручњаци и експерти које је ДС за мандата „разлистала“ по пословним банкама, градећи мрежу.

Где им нестаде способност процене коју су „стицали“ дугогодишњим радом у различитим канцеларијама те странке.

(недеља, 10. мар 2013, 20:06) - Monoblok tocak [нерегистровани]

Tabakovic odgovara Djilasu

Guvernerka je veoma strucno i jasno odgovorila Draganu Djilas ko je kriv sto se desilo Demokratama.