Читај ми!

Смењен директор Пореске управе

Драгутин Радосављевић разрешен дужности директора Пореске управе. До избора новог директора, рад Пореске управе координираће Љиљана Ковачевић, која је на челу Центра за велике пореске обвезнике.

Влада Републике Србије донела је решење о престанку рада Драгутина Радосављевића на положају директора Пореске управе у Министарству финансија и привреде. До избора новог директора, рад те институције координираће директорка Центра за велике пореске обвезнике у Пореској управи Љиљана Ковачевић, одлучио је ресорни миснистар Млађан Динкић.

Како је наведено у саопштењу Министарства финансија и привреде, Ковачевићева, која је садашњи помоћник директора Пореске управе, професионалац је и запослена је у Пореској управи од 1999.

Радосављевић је на чело Пореске управе постављен одлуком Владе, крајем новембра 2008. године. Пре тога, био је државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу.

У јануару 2010. године, на конкурсу је изабран за директора, и то на мандат од пет година.

Од 2000. до 2004. године, Радосављевић је био директор Фонда за уређење грађевинског земљишта Крагујевца, а са тог места прешао је у Министарство државне управе и локалне самоуправе. По образовању је правник, а кадар је Демократске странке.

Крајем јула, уочи именовања на функцију министра финансија и привреде, Млађен Динкић је на свом налогу на Твитеру написао да би Радосављевић требало да поднесе оставку, јер је Демократска странка, чији је члан, отишла у опозицију.

"Уопште ми није јасан став садашњег директора, који кука по јавности позивајући се на неки петогодишњи мандат, очито потхрањен наредбама странке на чијим крилима је дошао на то место, уместо да се сам часно повуче, с обзиром на то да му је странка отишла у опозицију", написао је Динкић на свом профилу на Твитеру.

Додао је да "нико паметан" не би мењао Радосављевића "да је заиста стручњак и заиста добар".

"А да је такав, онда не би ни морао да се учлањује у неку партију да би дошао на место директора Пореске управе", навео је Динкић. 

број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 10. авг 2012, 11:41) - Tea [нерегистровани]

ja bih razmislila

Pre nego učiniš takav pametan potez razmisli da li je to pametno jer ne znam da li si razmišljao o mogućim posledicama. Tužba može svašta da ponese sa sobom npr. šta ako ispliva neka utaja poreza kod pojedinih "glavonja"? Zato pssst...

(петак, 10. авг 2012, 10:35) - NB [нерегистровани]

sramota!

Da li ste znali da mi je pre petnaestak dana stiglo utuženje zbog neplaćene takse koje je pre 4 godine iznosila 3.600 ali zbog ne izmirivanja duga i kamata od 2.000 preko? Na svu sreću čuvala priznanice... Jesam li dobila izvini? Ne, ali bitno da ste mi dali rok od tri dana ili mi sledi popis stvari. Eto toliko o vašem radu i radu vaše službe.

(петак, 10. авг 2012, 10:04) - Nikolina [нерегистровани]

i treba

Ma nije moguće, stvarno? Vi ste ispravno radili svoj posao zar ne? Ajde malo mi građani da sudimo o radu poreske uprave.

(четвртак, 09. авг 2012, 22:28) - anonymous [нерегистровани]

re:Departizacija

Spavas zemljace, spavas !

(четвртак, 09. авг 2012, 21:51) - Zvonko [нерегистровани]

Departizacija

Departizacija je pocela.

(четвртак, 09. авг 2012, 18:33) - anonymous [нерегистровани]

Nepravda

Zaista ne razumem...smenjuju ljude jedne stranke da bi postavili ljude druge vodece stranke...sta se tu promenulo?

(четвртак, 09. авг 2012, 15:54) - anonymous [нерегистровани]

Dinkic

Dinkic je u pravu ali dali taj princip vazi za sve.

(четвртак, 09. авг 2012, 15:43) - anonymous [нерегистровани]

smenjen direktor poreske uprave

Napokon i njega da se resimo. Napravio je spisak od 1oo preduzeca koja nisu platila porez, a skoro sva preduzeca sa spiska su u stecaju ili su vec odavno likvidirana. Svaka mu cast i to mi je neki strucnjak. Dobro je da su ga smenili, jer sam nikada ne bi otisao. FUJ.