Честитке званичника СНС-у и Вучићу на изборној победи

Домаћи и светски званичници честитали су председнику Србије и лидеру СНС-а Александру Вучићу и Српској напреднј странци победу на парламентарним, покрајинским и локалним изборима.

Председник Европске народне партије Доналд Туск честитао је Српској напредној странци и председнику Александру Вучићу на резултатима јучарашњих парламентраних и локалних избора у Србији, уз оцену да је тај резултат доказ поверења грађана и Вучићеве ефикасности.

"Искористите овај успех на европском путу Србије, за добро грађана, али и побеђених", наипсао је Туск на свом Твитер налогу и додао да "више власти значи и већу одговорност".

Курц: Победа је глас поверења

Аустријски канцелар Себастијан Курц честитао је изборну победу Александру Вучићу, уз поруку да се радује даљој сарадњи, те да се нада брзом напретку Србије на путу у ЕУ.

"Ваша јасна победа је глас поверења, колико и снажан мандат од стране грађана Србије за даљи успешан напредак на европском путу и опоравку земље од последица коронавируса кроз политику окренуту ка будућности и одрживости", поручио је лидер Народне партије Аустрије (ОВП).

Орбан: Историјска победа СНС-а

Писану честитку председнику Вучићу упутио је данас и мађарски премијер Виктор Орбан.

"Дозволите ми да вам и овим путем честитам на историсјкој победи коју је СНС забележила на парламентарним, покрајинским и локалним изборима. Уверен сам да је успешно вођење ваше владе створило сваки основ за то да Србија на крају четворогодишњег парламентарног циклуса постане пуноправна чланица ЕУ", нагласио је Орбан.

Додик: Незабележена подршка народа Србије

Честитку је упутио и председник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик.

"Уверен сам да Србија наставља путем напретка и развоја у сигурну будућност на челу са Вама председниче и Српском напредном странком. До сада незабележена подршка народа Србије доказује да грађани подржавају политике које водите последњих година, а које се односе, пре свега, на економски просперитет земље", навео је Додик у честитки.

Цвијановић: Победа СНС-а резултат успешне политике

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић, у име грађана и у своје име, честитала је председнику Србије Александру Вучићу, Српској напредној странци и листи "Александар Вучић - За нашу децу" победу на парламентарним, покрајинским и локалним изборима у Србији.

"Ваша победа представља резултат успешне политике коју водите на добробит свих грађана Србије, као и огромног труда који улажете у циљу јачања Србије и унапређења односа у целом региону", навела је Цвијановићева у честитки.

Честитке и од Јанше

И словеначки премијер Јанез Јанша честитао је председнику Србије и Српске напредне странке Александру Вучићу.

"Честитке СНС и председнику Вучићу, нашим партнерима у Међународној демократској унији (ИДУ) на убедљивој победи на јучерашњим изборима у Србији", написао је Јанша на свом званичном Твитер налогу.

Честитке поводом победе на изборима објављене су и на званичном Твитер налогу ИДУ.

"Честитке чланици ИДУ - Српској напредној странци, председнику Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и њиховој кампањи на снажној победи на јучерашњим изборима у Србији", наводи се у објави ИДУ на Твитеру.

Јелинчич: Резултат доказ да Вучић добро ради свој посао

Председник Словеначке националне странке Змаго Јелинчич честитао је председнику Александру Вучићу на, како је рекао, фантастичним резултатима постигнутим на јуче одржаним парламентарним изборима.

"Резултат је доказ да радите добро за своју државу и народ. Желимо вам велики успех", написао је председник парламентарне Словеначке националне странке Јелинчич.

Саркасијан у честитки Вучићу: Импресивна победа

Председник Јерменије Арман Саркисијан честитао је данас председнику Србије и СНС Александру Вучићу "на импресивној победи" на парламентарним изборима, истичући да су резултати демократских избора потврдили снажну подршку коју Вучић ужива међу грађанима Србије.

"Коалиција коју преедводите остварила је убедљиву победу и уверен сам да ће ова победа бити од значаја за конзистентан развој и просперитет Србије", наводи се у честитки јерменског председника.

Прелиминарни резултати показују да је СНС освојио 61,5 одсто гласова, СПС-ЈС 10,38 и СПАС Александра Шапића 3,68 одсто гласова.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво