Читај ми!

На седници Владе Србије донете три одлуке

На седници Владе Србије усвојен је Закључак о сагласности за приступање Иницијативи ОЕЦД индикатора јавног идентитета. Усвојена је и уредба о издавању доплатне поштанске марке "Недеља Црвеног крста”, а постигнута је и сагласност да се подржи студијска посета студената са Харварда и МИТ-а земљама Балкана.

На седници Владе Србије усвојен је Закључак о сагласности за приступање Иницијативи ОЕЦД индикатора јавног идентитета, који ће допринети процени спремности и отпорности система јавног интегритета на националном нивоу у спречавању корупције, лошег управљања и лоше потрошње јавних средстава, саопштено је из Владе.

Из Владе поручују да циљ иницијативе није да рангира земље, већ да служи као контролна табла за информисање о јачању кључних делова система интегритета.

Поштанска марка "Недеља Црвеног крста"

 Влада Србије усвојила је и Уредбу о издавању доплатне поштанске марке "Недеља Црвеног крста”, којом је предвиђено да средства од продаје ове поштанске марке, ЈП "Пошта Србије“ Београд уплаћује на рачун Црвеног крста Србије.

Црвени крст Србије сваке године у периоду од 8. до 15. маја обележава посебну манифестацију "Недеља Црвеног крста“, а Министарство здравља је доставило иницијативу да се у 2024. години издаје доплатна поштанска марка и да се средства прикупљена од продаје користе за финансирање делатности Црвеног крста Србије.

Студијске посете у оквиру Отвореног Балкана

Чланови Владе Србије сагласили су се да се у оквиру Иницијативе "Отворени Балкан“ подржи студијска посета студената мастер и докторских студија са Харварда и МИТ-а земљама Балкана, од 10. до 19. маја 2024. године под називом "Балкан Трек 2.0“.

Балкан Трек је студентско путовање за студенате мастер и докторских студија са Харварда и МИТ-а земљама Отвореног Балкана (Републици Србији, Северној Македонији и Албанији) које се у последње две године одржава по други пут.

Земље Иницијативе "Отворени Балкан“ имале су прилику да, у мају прошле године, угосте учеснике из 17 различитих земаља, са свих континената изузев Аустралије, са циљем представљања иницијатива и пројеката, повећања видљивости наших земаља и постављања темеља за заједничке пројекте у будућности.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара