Реакције носилаца изборних листа на резултате избора

Након објављивања првих резултата избора реаговали су носиоци изборних листа које су учествовале на парламентарним изборима.

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић навео је да ће тај покрет, без обзира на то што нису прешли цензус и ушли у парламент Србије, наставити да се бори да, како је рекао, излече "болесно друштво" у нашој земљи и истакао да се не кају што су се одлучили за учешће на изборима уместо бојкота.

Трифуновић је навео да би и да су добили осам одсто и ушли са 18 посланика у Народну скупштину рекао свима да немају шта да славе, као и сада.

"Овај покрет ће наставити да се бори за оно што за шта осећа да треба да се бори. Свестан сам да је та борба тешка, али овај човек (Александар Вучић) је уништио политички живот у Србији. Ово друштво је болесно и ми ћемо се јако борити да га оздравимо", поручио је Трифуновић.

Председник ДСС-а Милош Јовановић указао је да листа "Метла" коју предводи стрпљиво чека резултате, али да постоји нека врста несагласја између онога што су чули са телевизије и резултата који допиру до њих.

"Сачекаћемо веома стрпљиво, разложно да видимо до краја резултате, ако треба тражићемо и увид. Постоји нека врста несагласја онога што смо чули са телевизија и онога што допире до нас", објаснио је Јовановић на првом обраћању после затварања бирачких места.

Први на листи Уједињене демократске Србије Марко Ђуришић рекао је да њихова листа на овим изборима није успела да оствари добар резултат и поручио да ће наставити да се залажу за оне вредности које су промовисали, а то је модерна европска грађанска Србија.

Додао је да су хтели у току кампање да покажу да може да се комуницира на другачији начин, пристојним речником и позитивном кампањом без лидера али, према његовим речима, то није дало резултат.

Функционер Лиге Социјалдемократа Војводине Бојан Костреш захвалио је свима који су гласали за УДС.

"ЛСВ постоји 30 година и боримо се за исте вредности и од тога нећемо одустати. Сигуран сам да ће на неким наредним изборима грађани то препознати", рекао је Костреш.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво