Председник Вучић расписао парламентарне изборе за 26. април

Председник Србије Александар Вучић расписао је редовне парламентарне изборе за 26. април.

"Поштовани грађани Србије, управо сам у складу са Уставом потписао одлуку о расписивању избора за народне посланике. Избори су расписани за 26. април 2020. Свим учесницима желим успех, желим пре свега да тог дана, али и у читавој кампањи која ће бити дуга да буде демократска атмосфера, да се политички противници поштују, да излазе са различитим ставовима, да кампања буде борбена али мирна, и да људи могу да донесу најбољи суд о политици која је претходила, али и о политици која треба да допринесе бољој будућности за наше грађане", рекао је председник Вучић.

Избори су, додаје председник, важан чин за Србију јер се, како је рекао, људи увек опредељују на изборима за то какав живот желе да живе.

"Избори су и велика одговорност не само за политичке странке и групе грађана које на њима учествују, избори су од пресудног значаја за сваког грађанина. Зато молим људе да узму учешћа на изборима, да покажу и озбиљност и одговорност према својој земљи уверен да ће на најбољи начин изабрати пут и за себе и за своје породице, али пре свега за нашу лепу Србију", истакао је Вучић.

Пожелео је добру, праву, демократску политичку утакмицу свим актерима.

"Желим да 26. априла увече једни другима честитамо и заједнички и уједињени кренемо у бољу будућност. Живела Србија", закључио је председник Вучић.

Председник Вучић је претходно у обраћању јавности рекао да ће бити више од 50 дана изборне кампање, па ће то бити једна од најдужих кампања до сада, што ће, како је додао, бити довољно времена да сви представе своје програме. 

Позвао је грађане да својом вољом изаберу своје представнике у парламенту, да гледају у будућност и о њој донесу одлуку.

Редовне изборе за одборнике свих 17 београдских општина расписао је председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић навео је да РИК, по расписивању парламентарних избора, има рок од пет дана да се састане и усвоји одговарајућа акта. 

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво