Читај ми!

Предлог Абазовића: Без ДПС-а у борби против корупције

Грађански покрет УРА објавио је предлог за реконструкцију 43. Владе Црне Горе. Иницијативу су потписали посланици коалиције "Црно на бијело" и Социјалистичке народне партије (СНП). Андрија Мандић каже да је 20 посланика ДФ-а спремно да потпише ту иницијативу.

Скупштина Црне Горе нставила је седницу на којој се расправља о неповерењу влади Дритана Абазовића, а по иницијативи коју је поднело 36 посланика Демократске партије социјалиста (ДПС), Либералне партије, Социјалдемократа, Социјалдемократске партије (СДП) и Демократске уније Албанаца.

Један од лидера ДФ-а Андрија Мандић саопштио је да је двадесет посланика ДФ-а спремно да потпише иницијативу за реконструкцију Владе коју су предложили СНП и УРА.

"Не допада нам се све у тексту али покушавамо да нађемо мјеру, као што очекујемо да се кроз једну нормалну комуникацију и дијалог можемо да одрадимо посао који смо обећали грађанима. Доживљавамо ово као важан тренутак. Стојимо чврсто око договора парламентарне већине од 30. августа", казао је Мандић. 

Посланик Демократа Момо Копривица изнео је низ критика на предлог о реконструкцији и позвао премијера да поднесе оставку.

Рекао је да, судећи према овом предлогу, Абазовић има подршку само девет посланика коалиције "Црно на бијело" и СНП.

Посланик Демократске Црне Горе Борис Богдановић казао је да иницијатива за реконструкцију 43. Владе Црне Горе није разрађена и да не садржи предлог структуре Владе Црне Горе, те да није потписана од стране 32 посланика.  

Грађански покрет УРА објавио је предлог за реконструкцију 43. Владе Црне Горе. Иницијативу су потписали посланици коалиције "Црно на бијело" и Социјалистичке народне партије (СНП).

У предлогу који је прочитао премијер Дритан Абазовић, наводи се између осталог да ће реконструисана влада и парламентарна већина додатно оснажити борбу против корупције и организованог криминала на свим нивоима.

Абазовић је истакао је да реконструкција подразумева учешће свих политичких актера у влади, осим подносилаца иницијативе о неповерењу (ДПС, СД, СДП, ЛП, ДУА). 

Абазовић је раније данас у парламенту истакао је и да је прави разлог за изгласавање неповерења његовој Влади заплена цигарета у Луци Бар.

О наводима Абазовића, огласило се и Специјално државно тужилаштво Црне Горе, које је навело да ће размотрити да у тим предметима саслуша и премијера.

Да би влада пала неопходан је 41 глас посланика. Разлог за подношење иницијативе о неповерењу влади странке су поднеле због потписивања Темељног уговора са СПЦ.

Ако Абазовићева влада преживи данашње гласање, Скупштина ће имати прилику да се о судбини његовог кабинета поново изјашњава 2. септембра, на захтев Демократског фронта.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво