Читај ми!

Црногорско тужилаштво најавило саслушање Дритана Абазовића

Након што је премијер Дритан Абазовић у парламенту рекао да је прави разлог за изгласавање неповерења његовој Влади заплена цигарета у Луци Бар у мају ове године, огласило се Специјално државно тужилаштво (СДТ) Црне Горе.

СДТ у саопштењу наводи да је формирано више кривичних предмета због постојања основа или основане сумње да је на организован начин уцињено кривично дело кријумчарење, чији су предмет цигарете из Луке Бар, преноси РТЦГ.

У саопштењу, које је потписао државни тужилац и портпарол у СДТ Вукас Радоњић, стоји да ће бити саслушан свако ко има сазнања која су важна за поступке који су у току.

Абазовић је у парламенту раније данас изјавио да је прича о рушењу његове Владе покренута запленом цигарета у Луци Бар, те навео да је већина заплењене робе власништво компаније Бемакс или људи повезаних са том компанијом.

"Након данашњих изјава премијера у парламенту, специјални тужиоци и државни тужиоци упућени на рад у СДТ који поступају у тим предметима ће размотрити да у извиђају и истрази саслушају и премијера, али и свако друго лице за које је вероватно да има сазнања која су важна за поступуке који су у току", навео је Радоњић.

СДТ, истакао је, поступа у оквиру своје стварне надлежности одређене Законом о Специјалном државном тужиластву.

Абазовић је рекао и да прича о шерцу цигарета има везе са убиством главног уредника подгоричког Дана Душка Јовановића и главног и одговорног уредника хрватског недељника Национал Ива Пуханића.

Коњевић поздравља реакцију 

Потпредседник Владе Црне Горе и министар одбране Рашко Коњевић поздравио је реакцију СДТ које је најавило да ће специјални тужиоци и државни тужиоци размотрити да у извиђају и истрази саслушају и премијера, али и свако друго лице за које је вероватно да има сазнања која су важна за поступуке који су у току.

Коњевић је на Твитеру написао да ако Абазовић у исказу у СДТ не понуди доказе о његовом учешћу у дестабилизацији државе или било којој другој незаконитој радњи само ће се још једном потврдити да је, како је навео, премијер "обичан патолошки лажов".

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво