Читај ми!

Сахрањене жртве масакра на Цетињу

Велики број грађана Црне Горе одао је последњу пошту жртвама злочина на Цетињу, а десеторо настрадалих сахрањено је на цетињском градском гробљу, у Бајицама, Градцу и Љуботињу.

У Владином дому на Цетрињу, раније данас одржана је комеморативна седница, којој су присуствовали чланови породица трагично страдалих, представници локалне власти, Владе и председник Црне Горе, пренела је РТЦГ.

Градоначелник Цетиња Никола Ђурашковић поручио је да је трагедија незапамћених размера погодила Цетиње и Црну Гору и све оставила у шоку. 

У пуцњави у цетињском насељу Медовина, у близини Владиног дома, убијено је 11 особа, међу којима је и нападач Вук Бориловић, док је шест рањено.

Према званичним подацима, нападач је у петак у 15.30 ушао у стан код својих подстанара и на вратима убио једанаестогодишњака, потом његовог три године млађег брата, а онда кроз прозор пуцао и у њихову мајку.

Након што их је усмртио, позвао је њиховог оца и супруга и рекао му: "Побио сам и твоју и моју фамилију", тврде саговорници Вијести из Управе полиције.

У наредних 45 минута, у кругу од 80 метара од своје куће, убио је још седам људи и ранио шесторо.

Полиција је саопштила да је у Бориловића испалила 20 метака. И даље се, како наводе, утврђују околности злочина и да ли је Бориловић преминуо код последица тешког рањавања или метка који је накнадно испалио један грађанин.

У међувремену, Цетињанин Ненад Калуђеровић, за кога се верује да је пуцао и усмртио Бориловића одазвао се данас на позив Вишег државног тужилаштва (ВДТ) у Подгорици, где је саслушан у својству грађанина, саопштила је руководилац ВДТ Лепа Меденица.

Она је за подгоричке медије објаснила да ће се до доказа о томе ко је Бориловића лишио живота доћи тек након предузимања свих неопходних мера и радњи у циљу потпуног ресветљавања догађаја, спровођења вештачења по наредби ВДТ као и саслушања сведока.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара