Читај ми!

Комеморативна седница за жртве масакра на Цетињу: Тугује цела Црна Гора

У Владином дому на Цетињу одржана Комеморативна седница за жртве масакра у којем је нападач убио десет особа, међу којима и двоје деце. Цетиње је оковано тугом, поручио је градоначелник Никола Ђурашковић истичући да се мора учинити све да се оваквa трагедија никада не понови. Црну Гору је ујединила туга, каже потпредседник градске скупштине Мирко Станић.

Други је дан жалости у Црној Гори, коју је у петак задесила трагедија, када је 34-годишњи мушкарац у Цетињу убио 10 особа, међу којима двоје деце, а шест ранио.

У Владином дому одржана је Комеморативна седница, која је почела минутом ћутања за жртве.

Градоначелник Цетиња Никола Ђурашковић поручио је да је трагедија незапамћених размера погодила Цетиње и Црну Гору и све оставила у шоку.

"Од прекјуче је наш град окован тугом и шоком, да су невине жртве страдале без било какве кривице у једном безумном нападу. Овакав дан се не памти", рекао је Ђурашковић.

"Памтићемо са посебним поштовањем нашу Наташу и њене анђеле Машана и Марка, нашу Даницу, Димитрија, Рајка, Александру и Милу, Митра, Горана. Њихови брутално прекинути животи остају део наших сећања, али и опомена свима да учинимо све да се овакав трагичан догађај више никада не понови", навео је Ђурашковић.

Потпредседник Скупштине Града Мирко Станић поручио је да је Цетиње обавијено тугом као никада до сад.

"Цетиње је као никада до сад уједињено у боли са искреним осећањем туге која нас све погађа", рекао је Станић и додао да не постоје речи утехе за чланове породица убијених.

Поручио је да је, као много пута до сада, Црну Гору нажалост ујединила туга.

"Цетиње у свом туговању није само, тугује цела Црна Гора", навео је Станић истичући да подршка из других градова много значи.

Молба властима да не гоне оног ко је пуцао у нападача

Након Комеморативне седнице, представницима власти се обратио Тиодор Радуновић, чија су два члана породице страдала у масакру, са молбом да се Цетињанин, за којег се сумња да је пуцао у нападача, не гони кривично.

Радуновић је позвао да се одговорности ослободи човек који је, како је рекао, зауставио крвави пир на Цетињу.

Назвао је то херојским чином, после чега су се у сали чули аплауз и речи подршке. 

Комеморацији су присуствовали чланови породица трагично страдалих, представници локалне власти, владе, премијер Дритан Абазовић, као и председник државе Мило Ђукановић.

Нападач Вук Бориловић је у петак, у цетињском насељу Медовина, у близини Владиног дома, убио 10 особа, а шест ранио.

Према званичним подацима, нападач је око 15.30 ушао у стан код својих подстанара и на вратима убио једанаестогодишњака, потом његовог три године млађег брата, а онда кроз прозор пуцао и у њихову мајку.

Након што их је усмртио, позвао је њиховог оца и супруга и рекао му: "Побио сам и твоју и моју фамилију", тврде саговорници Вијести из Управе полиције.

У наредних 45 минута, у кругу од 80 метара од своје куће, убио је још седам људи и ранио шесторо.

Полиција је саопштила да је у Бориловића испалила 20 метака. И даље се, како наводе, утврђују околности злочина и да ли је Бориловић преминуо код последица тешког рањавања или метка који је накнадно испалио један грађанин за којег је речено да није доступан полицији.

Како је саопштено, полиција има информације о променама у понашању Вука Бориловића, али, како кажу у полицији, није било индиција о потенцијалном извршењу оваквог злочина. Кажу да је тим поводом Бориловићу био заказан специјалистички преглед.

Полиција нема сазнања, нити је пријављивано, да су постојали ранији конфликти, нити напад у последњем периоду Бориловића на породицу подстанара.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво