Читај ми!

Масакр на Цетињу – тродневна жалост у Црној Гори

Једанаест особа, међу којима и двоје деце, убијено је а шесторо је повређено у пуцњави која се догодила у цетињском насељу Медовина, у близини Владиног дома, око 16 сати, преноси Радио-телевизија Црне Горе. Црногорска влада ће вечерас прогласити тродневну жалост.

Пуцњави на Цетињу је претходио породични сукоб, након којег је 34-годишњи мушкарац ишао кроз насеље и насумично пуцао на грађане, укључујући и децу, преноси РТЦГ, позивајући се на изворе из Управе полиције.

Нападач је пуцао и на полицајце и у том обрачуну је убијен, мада постоје сумње и да је нападача убио суграђанин, а не полицајац, јавља репортерка РТС-а.

Један полицајац је тешко повређен. Превезен је у Клинички центар Црне Горе и његово стање је стабилно.

"Мушкарац В. Б. са Цетиња, пуцао је на породицу чији су чланови боравили у просторијама његове куће као подстанари у насељу Медовина. Он је, том приликом, употребом ватреног оружја – ловачке пушке, лишио живота двоје деце, једно старости осам, а друго једанаест година и ранио њихову мајку која је у медицинској установи подлегла повредама", саопштио је директор Управе полиције Зоран Брђанин.

Каже да је нападач потом изашао и пуцао из истог ватреног оружја на становнике насеља и том приликом убио још седам особа, а ранио шест.

Брђанин истиче да за сада није јасно што је мотивисало В. Б. на "овако гнусан чин".

Дежурна тужитељка Андријана Настић рекла је након окончаног увиђаја на Цетињу да су на лицу места затекли девет смртно страдалих особа, док су у међувремену добили информацију из Клиничког центра Црне Горе да су још две особе подлегле повредама, преносе Вијести.

Настићева је рекла да је шест повређених особа на лечењу – двоје на Цетињу и четворо у Клиничком центру у Подгорици.

"Од 11 смртно страдалих лица, двоје је дјеце. Ради се на расвјетљавању случаја", рекла је Настићева Телевизији Вијести.

"По доласку у болницу, констатована је смрт код једне мушке и једне женске особе. Две женске и једна мушка особа су након збрињавања упућене у Клинички центар у Подгорици. Две особе су хоспитализоване у нашој установи и ван животне опасности су. Један пацијент са лаким телесним повредама је пуштен на кућно лечење", навео је в. д. директора Болнице на Цетињу Иван Ивановић.

Део града у којем се пуцњава догодила је блокиран, појачано је присуство полиције, а након трагедије се окупио и велики број грађана Цетиња.

Влада Црне Горе ће вечерас прогласити тродневну жалост, саопштио је црногорски премијер Дритан Абазовић на свом Телеграм каналу.

Абазовић: Трагедија коју Црна Гора не памти

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић рекао је да је данашњи догађај на Цетињу трагедија коју Црна Гора не памти.

Позвао је грађане да мислима буду уз породице страдалих.

"Позивам све грађане Црне Горе да мислима заједно будемо уз породице невино страдалих жртава, њихове рођаке, пријатеље и све грађане Пријестонице Цетиње", написао је Абазовић на Телеграму.

Ђукановић: Незапамћена трагедија која погађа целу Црну Гору

Председник Црне Горе Мило Ђукановић написао је на Твитеру да је "ово незапамћена трагедија која погађа целу Црну Гору".

"Стога позивам Владу да прогласи Дан жалости у држави. Повријеђенима желим брзи опоравак", написао је Ђукановић.

Истакао је да је дубоко потресен вешћу о страшној трагедији на Цетињу.

"Изражавам најискреније саучешће унесрећеним породицама, свима који су изгубили своје најмилије. Сви као друштво морамо бити солидарни с њима у овим тешким тренуцима", поручио је Ђукановић путем Твитера.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво