Читај ми!

Предузећу "Беса транс" одузета дозвола за рад, изгорели аутобус није имао лиценцу

Аутобус у власништву "Беса Транс БТБ" који је изгорео у Бугарској није био лиценциран за међународни превоз путника или било коју другу врсту превоза, па је овом предузећу одузета дозвола за рад, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Северне Македоније.

Министарство саобраћаја и веза Северне Македоније саопштило је да аутобус скопских регистарских ознака, у власништву предузећа "Беса Транс БТБ" који је изгорео у Бугарској на ауто-путу "Струма," није био лиценциран за међународни превоз путника или било коју другу врсту превоза путника, преноси МИА.

Како се наводи, возило не постоји ни у електронској евиденцији издатих дозвола за обављање унутрашњег или међународног превоза путника које води Министарство саобраћаја и веза.

Додаје се и да су регистрована три лиценцирана возила компаније "Беса транс БТБ", али да изгорелог аутобуса нема међу регистрованим возилима.

"У складу са Законом о друмском саобраћају и због недостатака које је утврдило Министарство саобраћаја и веза, а у циљу спречавања било каквог другог поступања фирме која би могла да подстакне негативне последице, фирми 'Беса Транс БТБ' се одузима дозвола за рад, односно забрањује обављање делатности", наводи се у саопштењу.

Истичу и да је Влада на прошлој седници обавезала Инспекторат да изврши ванредну контролу у овом предузећу.

Агенција: Аутобус није шверцовао гориво или пиротехничка средства

У међувремену, туристичка агенција "Беса транс" демантовала је наводе да је то возило шверцовало бензин или пиротехничка средства и апеловала је на медије да не шире спекулације које би могле да нанесу штету истрази, преноси МИА.

"Као агенција обавештавамо породице погинулих и повређених у трагедији да аутобус ни у ком случају нема гепек за шверц нафте, бензина или пиротехничких средстава. Све ове спекулације су злонамерне", наводи агенција у саопштењу на свом Фејсбук налогу.

Како се додаје, укупни капацитет аутобуса је 450-500 литара нафте за сам аутобус и ни у ком случају нема резервног простора за шверц.

Подсетимо, у несрећи која се догодила у уторак, у раним јутарњим часовима, погинуло је више од 40 особа, док је седам особа повређено. Страдали су углавном држављани Северне Македоније, међу којима и 12 деце.

Међу повређенима је и држављанин Србије из Прешева.

Они су се са туристичког обиласка Истанбула, преко Бугарске, враћали у Скопље.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво