Додик: Вештачка криза нестаће када нестане БиХ

Странка демократске акције Бакира Изетбеговића означила је Милорада Додика главним генератором кризе у тој земљи, Упитан када ће престати да производи вештачке кризе, Додик каже да ће "вештачка криза престати када нестане БиХ".

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да не очекује санкције против себе, али и ни против неких других представника Републике Српске.

Додик је то рекао након састанка са српским представницима у заједничким институцијама БиХ, преноси бањалучки портал Независне.

"Ви у Сарајеву сте навикли да зовете странце да нас кажњавају кад нам ви не можете ништа. Ово је легална одлука власти у РС", рекао је Додик.

Упитан када ће престати да производи вештачке кризе, Додик је рекао да ће "вештачка криза престати када нестане БиХ".

Поводом те изјаве, Странка демократске акције Бакира Изетбеговића поручује "да ће криза нестати када Додик и СНСД оду са политичке сцене БиХ".

У саопштењу СДА се указује на то да Додик све дубље тоне у, како кажу, опасне политичке илузије.

"Узимајући у обзир оно што је јасно свима, осим самом Додику - да је он већ деценију главни генератор политичке кризе, једина је истина да ће кризе нестати када он и СНСД оду с политичке сцене у Босни и Херцеговини. Босне и Херцеговине ће сигурно бити, а само је питање времена до када ћемо се сећати Милорада Додика и СНСД-а", наводи се у саопштењу СДА.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. феб 2020, 20:30) - Воронцов [нерегистровани]

Пристрасност странаца изазива кризу

Да се држе Дејтнског споразума и да се једнако односе према сва три народа, проблеми не би постојали. Странци све то закувају својом пристрашношћу. Онда то неким домаћим политичарима донесе поене јер као они су заштитници народа. Страни чиновници требало би да су објективни арбитри, а они то нису већ супротно томе.

(четвртак, 20. феб 2020, 19:27) - R.Srpska [нерегистровани]

Generator krize

Glavni generatori krize u BiH je upravo gospodin Bakir .A zašto ,?Zato što još sanja o unitarnoj i dominantnoj muslimanskoj BiH.Nažalost u tome mu pomažu i zapadni političari.
Gospodin Dodik je kriv što se opire tim naletima i štiti interese Srba.

(четвртак, 20. феб 2020, 18:28) - anonymous Lala [нерегистровани]

Sve je džabe

Ništa ne može sprečiti narod RS da žive sa kime i kako hoće .

(четвртак, 20. феб 2020, 18:17) - anonymous [нерегистровани]

Koji šmeker

Interesantno da neprijatelji hoce potpuno personaliziraju svako pitanje udarajuci samo po njemu. Tako rade i za Putina. A Dodik to bas smekerski podnosi. Svaka cast ljudino. Treba tako. Ako dirnes u srpsko pravo ostaces i bez svog jer je sad sve blokirano i gotovo svi u RS misle kao on

(четвртак, 20. феб 2020, 16:28) - anonymous [нерегистровани]

Eto sta je cilj!

Namjerno su izazvali reakciju US BiH da bi se sada iživljavali i provodili ono što u ratu nisu mogli.