У току хитан састанак Додика са Србима на функцијама у БиХ

У Седишту Владе Републике Српске у Источном Сарајеву у току је састанак српских представника у заједничким институцијама БиХ.

Након састанка биће одржана конференција за новинаре.

На састанку се разматрају даљи кораци у вези са неучествовањем у доношењу одлука и на нижим органима БиХ, преноси РТРС.

У Административни центар Владе Републике Српске позвани су сви они који се налазе на позицијама с којих врше било какво одлучивање у државним институцијама, као и председници парламентарних странака у Републици Српској.

Међу учесницима су Зоран Тегелтија, председавајући Савета министара БиХ, Милан Теглетија, председник Високог судског и тужилачког савета, Бранко Перић и члан ЦИК-а.

Састанку присуствују и представници СДС-а и ПДП-а, али нису присутни лидери тих странака Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић.

Позив је упутио лидер СНСД и члан Председништва БиХ Милорад Додик након састанка који је имао у згради Председништва БиХ у Сарајеву с америчким амбасадором Ериком Нелсоном, наводи Кликс.

Додик је најавио да ће СНСД заједно са Српским и Клубом ХДЗ-а БиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине у четвртак, а најкасније у петак, упутити у парламентарну процедуру предлог Закона о Уставном суду, који подразумева престанак мандата страних и избор домаћих судија у Уставном суду.

Према том предлогу, Председништво би бирало тројицу домаћих судија, а Парламентарна скупштина би их потврђивала, наводи РТРС.

Додик је позвао хрватског члана Председништва Жељка Комшића да поднесе оставку, због прећуткивања писма председника Европског суда за људска права, у коjeм се тражило мишљење Председништва у вези са именовањем страног судије у Уставном суду БиХ.

Раније је Додик поручио да је спреман на све акције које полиција и правосудне институције предузму лично против њега, али да неће дозволити нападе на РС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво