Читај ми!

САД поклања Хрватској хаубице и бродове?

Хрватска војска набавља више од 500 различитих возила и хаубица, а велики део поклониће САД. Преговара се и о набавци неколико бродова, пише "Јутарњи лист".

Оружане снаге Хрватске током ове и наредне године набавиће више од 500 различитих возила и хаубица, а преговара се и о набавци неколико бродова, пише загребачки Јутарњи лист.

Велики део тих возила, наводи лист, Хрватска војска добиће као донацију у склопу војне помоћи од САД, док ће логистичка возила бити допремљена из Немачке.

Амерички Сенат већ је одобрио испоруку 120 лаких оклопних возила М-АТВ и око 50 оклопних возила МРАП, од којих је и део медицинских.

Према информацијама загребачког листа, накнадно је из Хрватске у САД отишао захтев за додатних око 40 возила М-АТВ о коме Сенат тек треба да расправља.

Возила ће Американци дати бесплатно, а Хрватска ће, највероватније, морати да плати превоз, пише Јутарњи, наводећи да се возила налазе на више локација у свету.

Војска САД понудила је Хрватској и неколико обалних патролних бродова, о чему се још разговара.

Војна помоћ САД Хрватској премашиће досадашњу укупну вредност од 80 милиона долара.

Америчка помоћ искористиће се и за коначно стављање у потпуну оперативност поморских радара Перегрине на Ластову, Вису, Дугом отоку и Мљету.

Војска САД за сваки комад униформе и друге опреме коју МОРХ купи за војника у Авганистану уплаћује средства, па се на крају прошле године скупило 7,5 милина долара.

Тај новац ће, пише загребачки лист, бити утрошен за радаре који ће напокон бити стављени у функцију.

број коментара 20 Пошаљи коментар
(недеља, 20. окт 2013, 09:35) - војвода [нерегистровани]

Узбуна

Е моји Срби,освестите се!!! Нама уништавају војску, све су нам тенкове и хаубице претопили у Сартиду а Хрвате наоружавају.

(уторак, 06. авг 2013, 13:41) - anonymous [нерегистровани]

Rusofili

Cesto vidim komentare gde se provociraju i pozivaju rusofili da komentarisu. Medjutim kako bi nazvao one koji su zapadno orijentisani... mazohistima?!

(понедељак, 05. авг 2013, 15:54) - Pitam se [нерегистровани]

Delovi

Gde ce Hrvacka biti prinudena da kupuje rezervne delove. Nema nista dzabe

(понедељак, 05. авг 2013, 10:34) - anonymous [нерегистровани]

pomoc

To je oruzje iz iraka i avganistana sa kojim vojska SAD ne znaju sta ce posto se povlace,a prevoz svega do njihovih baza im se ne isplati jer je infrastruktura losa pogotovo u avganistanu gdje maltene nema kilometra dobrog puta,pa se ogromne kolicine ispravne vojne tehnike rezu i prodaju u staro gvozdje,zato je uslov da hrvatska obezbjedi prevoz

(понедељак, 05. авг 2013, 10:13) - anonymous [нерегистровани]

Da

Pa kako god,oni dobijaju skoro novu opremu za dzabe.A posto su vec u natou naravno da ce raditi kako im ameri kazu.Ja bih samo voleo da mi uskoro nabavimo ono o cemu se toliko pricalo od Rusa(avioni,radari i pvo sistemi) i ne mora za dzabe ali barem neki povoljan kredit toliko barem zasluzujemo

(понедељак, 05. авг 2013, 09:32) - anonymous [нерегистровани]

donacija

Hrvatska je dokazano pouzdan član Natoa i vjeran američki saveznik, zato i dobija ovu izdašnu pomoć. Ista vozila iste godine proizvodnje, ostaju i dalje u američkoj opremi, dakle ne radi se o rješavanju zastarjelih starudija.
Srbija bi bila presretna kad bi dobila ovakvu donaciju. Rusi će vam prodati Mig-29 experimental za skupe pare a sami ga neće.

(понедељак, 05. авг 2013, 08:09) - anonymous [нерегистровани]

Poklon

Ja cu da im poklonim pracku.

(понедељак, 05. авг 2013, 07:56) - anonymous [нерегистровани]

E pa neka,

sad moraju da kupuju staro zeljezo sa zapada.

(понедељак, 05. авг 2013, 07:36) - Русофил [нерегистровани]

Хм поклон од Амера

Тешко оном коме Амер нешта поклони,наплаћује скупо.

(понедељак, 05. авг 2013, 05:37) - Stipe Frankov [нерегистровани]

Hrvacka država živi u lažima

Stvarno cu ic iz Hrvacke negdje vanka, Njemacka, Austrija.
Pa dokle vise bacanje para u Hrvackoj. Pola pućanstva u Hrvackoj gladno,a oni bacaju pare na vojsku.