Читај ми!

Додик одликовао Коштуницу

Председник Републике Српске Милорад Додик уручио највише одликовање Орден Републике Српске Војиславу Коштуници. Бивши премијер Србије поручио да му је једна од највећих брига била судбина и напредак Републике Српске.

Поводом Видовдана и двадесетогодишњице Републике Српске, председник Милорад Додик одликовао је бившег премијера Србије Војислава Коштуницу Орденом Републике Српске.

"Напредак Србије и напредак Републике Српске представљају наш највећи национални интерес, интерес српског народа. Надам се да сам дао свој допринос да Република Српска буде оно што је данас и посебно оно што може да буде и што ће бити сутра", истакао је лидер Демократске странке Србије.

Коштуница је рекао да је уверен да је Република Српска изграђена на најчвршћим темељима, што је поуздан залог и јамство њене успешне и сигурне будућности.

"Најискреније Вам захваљујем што сте ми причинили ову велику, највећу част и желим Републици Српској да у миру и благостању напредује на корист српског народа и свих њених грађана", рекао је Коштуница, саопштено је из ДСС-а.

Он је рекао и да је Видовдан "луча српске историје" и да је зато све важно што се десило српском народу и српским државама обасјано и прожето светлошћу Видовдана.

"И зато, шта је друго могло бити слава Војске Републике Српске него Свети кнез Лазар и Видовдан. И баш зато, и двадесетогодишњица Републике Српске почива на чврстим, древним темељима и истини, а то је Видовдан. Све вредно и трајно што смо као народ успели да створимо и сачувамо засновано је на истини Видовдана", нагласио је Коштуница.

Он је рекао да је за њега орден који је добио круна свега што је радио и да орден прима са осећањем поноса и посвећује га српском народу који и данас мученички страда на Косову и Метохији и српском народу у Републици Српској и Србији.

Коштуница је рекао да ће заувек бити и остати искрени пријатељ Републике Српске и да ће, као и до сада, све своје снаге усмерити на развој и унапређење националних интереса српског народа са обе стране Дрине.

Додик је одликовања Коштуници доделио поводом Видовдана и 20 година Републике Српске.

Одликовања треба да добију и шеф Представништва Српске у Израелу Арие Ливне, бивши боксер Драгомир Батара, хуманиста Љиљана Рикић и Градски тамбурашки оркестар Бањалука.

Коштуница и Ливне одликовани су Орденом Републике Српске на ленти, Градски тамбурашки оркестар Орденом Његоша првог реда, Батар Орденом Његоша другог реда, а Рикићева Орденом Крста милосрђа.

број коментара 19 Пошаљи коментар
(петак, 29. јун 2012, 19:06) - goca [нерегистровани]

iz svecke

Pa Bre jelvam krivoNasa braca preko Drine
Uvek Snama Ziveo Srpski narodi sa SRepublika!!!!!Koto kaze koto Laze Srbija Je Mala.

(петак, 29. јун 2012, 12:11) - anonymous [нерегистровани]

Bravo Predsedniče

Svi Srbi zajedno, pa gde god živeli.

(петак, 29. јун 2012, 06:35) - anonymous [нерегистровани]

zapanjen

Kakav je bre ovo cirkus?

(петак, 29. јун 2012, 04:46) - anonymous [нерегистровани]

Srbi...

...gde god bili ispod sunca...laku noc.

(петак, 29. јун 2012, 01:38) - Јован [нерегистровани]

Миле, брееее!!!

Тако је , Миле бре!!!! Тома Николић и Миле Додик су идеални пфредседници за све српске земље.

(петак, 29. јун 2012, 00:32) - anonymous [нерегистровани]

Ko koga ovde podrzava

Ja sam potpuno zbunjen...Ko koga voli i ko koga podrzava...Sta se ovde desava neka mi neko objasni.

(петак, 29. јун 2012, 00:09) - anonymous [нерегистровани]

Znam za sigurno?

Kostunica i Dodik i jesu "pravi" Srbi. A danas i nije bas lako biti pravi Srbin!

(четвртак, 28. јун 2012, 21:24) - Крајишник . [нерегистровани]

Република Српска Крајина


Поштовање

Свака Част и једном и другом оба су прави Срби , нека вечно живи Слава Светог Кнеза Лазара и живела вечно Република Српска .

Кордунаш .

(четвртак, 28. јун 2012, 18:22) - anonymous [нерегистровани]

???

Postovani,
Pa nisu Kostunica i Dodik likovi devedesetih.

(четвртак, 28. јун 2012, 17:49) - ja [нерегистровани]

?

Sta pricas ti???