Стефановић: У републичком парламенту ужа коалиција од оне у покрајинском

Потпредседник СНС-а Небојша Стефановић рекао је да је само озбиљна и одговорна политика, коју је водио премијер Србије Александар Вучић, могла да однесе толику превагу на недавно одржаним изборима и додао да ће коалиција те странке у републичком парламенту бити нешто ужа од оне у војвођанском.

"Наставићемо интензивно да радимо и потрудићемо се да коалиција у покрајини буде што шира, јер је важно да буде укључено што више фактора због стабилности, док ће у републичком парламенту бити нешто ужа" рекао је Стефановић, не желећи да улази у детаље.

Захвалио је грађанима Србије што су подржали коалицију окупљену око СНС-а и политику која гарантује нова радна места, мир и просперитет.

Стефановић је истакао и да је данас јасно да су сви који су учествовали у "политичком циркусу" последњих дана – а апострофирао је поименце Бојана Пајтића, Сашу Радуловића, Бошка Обрадовића и Санду Рашковић Ивић – "преваранти, јер су од почетка знали да избори нису били угорожени".

"Та представа користила им је за оствариовање личних циљева – да узму фотеље и плате и то им је био једини циљ", рекао је Стефановић.

На питање новинара како може да каже да су избори добро протекли када је било неправилности, Стефановић је одговорио да их је било "далеко мање него до сада, да је анулирано 11 од укупно 8.500 бирачких места" и да "није било инцидената као 2012. године".

Стефановић је додао да је Српска напредна странка на локалним изборима у Београду освојила 125 одборничких мандата више у београдским општинама него што их је имала до сада, док ће Демократска странка са својим коалиционим партнерима имати 147 одборника мање.

"Када је реч о покрајини, имали су 58 посланика, а данас их имају десет, после 15 година власти. То говори о дубини пораза Демократске странке. СНС данас има 65 посланичких мандата. У покрајинској скупштини има натполовичну већину и то показује колико је тешко поражена ДС и колико су грађани суштински незадовољни како су обављали своје дужности", рекао је Стефановић.

Упитан да ли ће нови сазив парламента радити и на промени изборног закона, потпредседник СНС-а је одговорио да ће тај закон бити анализиран, али да сматра да је он суштински у реду.

"Кроз овај закон ми можемо да изразимо вољу грађана. Тај закон је на снази већ много година. Као што смо увек говорили никада нисмо бежали од тога ако нешто треба да се поправи, да поправимо, али не желим уопште да кажем да је закон крив, да смо имали нешто што је неправилно. Имали смо јасно изражену вољу грађана. Јуче је 54,5 одсто људи у целој Србији јасно рекло да жели да подржи Александра Вучића и ову политику", рекао је Стефановић.

Одговарајући на питања он је додао да се на бирачком месту 22 на Новом Београду "свашта дешавало", односно да председнику бирачког одбора из редова СНС-а није дозвољено да у записник упише примедбу.

Како је рекао, председник бирачког одбора је желео да упише да су непознати људи током целог дана и током пребројавања гласова вршили притисак и пресретали бираче.

"Велики број грађана жалио се полицији на узнемиравање које су трпели, пре свега од Саше Радуловића, који их је пресретао на улици. То су пријавили полицији, а што ћемо ми да поднесемо тужилаштву и надлежним државним органима", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво