Нападнути активисти ДС-а и ДСС-а у Крушевцу

Представници Демократске странке и Демократске странке Србије саопштили су да су у два одвојена инцидента нападнути активисти крушевачких одбора тих странака.

"Јовану Филиповић и Александра Сормана синоћ су у 19.40 у Дедини напала четворица мушкараца, обријаних глава, који су се декларисали као припадници Српске напредне странке" истакао је Бранислав Катанчевић председник крушевачког одбора ДС-а.

Катанчевић је прецизирао да су та четворица мушкараца активистима ДС-а насилно одузели предизборни материјал, рекавши им да су "жути смрадови и да Дедина мора да остане напредњачка".

Према његовим речима, том приликом је један од њих Сормана ухватио за врат и руку, а остали су му наредили да скине ранац и преда им предизборни материјал, док је Филиповићеву један од њих снажно повукао за раме узевши јој ранац.

ДС је, додао је Катанчевић, због тог догађаја полицији поднео кривичну пријаву против непознатог лица.

Истиче да је реч о "вандалском, антицивилизацијском и крајње антидемократском чину", наглашавајући да је ДС пре овог догађаја заказао састанак са представницима других опозиционих партија, јер сумња у регуларност предстојећих избора.

Филиповићева и Сорман су новинарима навели да су јуче током поподнева у око 150 домаћинстава у Дедини поделили страначке новине и да су разговарали са људима који су били у двориштима.

Крушевачки одбор Демократске странке Србије саопштио је да су јуче око 6.30 часова код Нове пијаце у том граду "брутално нападнути" активисти Демократске странке Србије Александар Ђурковић и Владимир Милановић.

Нападнути су док су лепили страначке плакате, а нападачи су из два аутомобила наоружани бејзбол палицом и пендреком насрнули на активисте уз повике ''не можете да лепите овде, долази нам шеф", наводи се у саопштењу ДСС-а.

Поводом ових инцидената и тврдњи ДС-а и ДСС-а у одговору који је агенцији Бета прослеђен из крушевачког Одбора Српске напредне странке, наведено је да СНС "осуђује сваки вид насиља у кампањи и ограђује се од таквих неоснованих оптужби".

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво