Читај ми!

На Батровцима колона неколико километара и гужве се тек очекују, на Прешеву за сада без задржавања

И овог летњег викенда гужве на путевима, а на граничним прелазима вишечасовна чекања у колонама. На Хоргошу се возила задржавају два сата на излазу из земље, сат на улазу, а на граничним прелазима ка Црној Гори око пола сата. На Батровцима је задржавање око три сата, а највећи талас возила очекује се током ноћи. На граничном прелазу Прешево за сада без задржавања возила.

На Батровцима су километарске колоне, и на излазу и улазу у Србију целог дана. Задржавање је најмање три сата.

Све три траке су попуњене. Колона је дуга макар око четири километра, јавља репортер РТС-а.

Отворено је свих 10 излаза, али је препуна и међузона.

Чеп се прави због споријег, али детаљнијег рада на граничном прелазу Бајаково са Хрватском.

За протекла 24 часа преко Батроваца је прешло више од 34.000 путника. Алтернатива је гранични прелаз Шид. Задржавање тамо је од 45 минута до сат времена.

На Батровцима очекују да ће највећи талас возила проћи током ноћи.

На Прешеву је ситуација другачија него током дана када је требало сат времена да се прође гранична контрола, али се мења из часа у час.

Око 19.30 чекало се око пола сата на улазак и излазак из Србије.

Сада на улазак у Србију чека свега неколико аутомобила и око пет минута се задржавају. На улазак у Северну Македонију чека се око двадесетак минута.

У Граничној полицији је речено да тек очекују гужве на излазу из земље. Застој у саобраћају је изазвала саобраћајна несрећа код Марковца где су биле формиране километарске колоне.

Зато сада очекују да сва та возила дођу на гранични прелаз и да се формирају колоне.

По потреби се спроводи минимална гранична контрола. У просеку дневно гранични прелаз Прешево пређе 65.000–70.000 путника, око 20.000 возила и 150 аутобуса.

Када је реч о алтернативном прелазу Прохор Пчињски, данас се чекало око сат времена на излазу из земље. Сада на том прелазу нема задржавања ни са једне, ни са друге стране.