Стање на путевима за 26. јануар

Влажни коловози, могућа поледица

Хладно време и местимично влажни коловози, као и могућа поледица, условљавају саобраћај у целој Србији. На границама се чека до пола сата.

Саобраћај се у нижим пределима Србије обавља по влажним и местимично клизавим коловозима, а због ниских температура изражена је опасност од поледице, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

Видљивост је због магле смањена на подручју Неготина на 30 до 50 метара.

На регионалним путевима Тимочке и Неготинске крајине, Ваљева, Ужица, Крушевца, Крагујевца, Новог Пазара, Сјенице и Ивањице, има местимично снега на коловозу, због чега је саобраћај успорен и обавља се уз обавезну употребу зимске опреме.

Због поледице, возачима се саветује да возе спорије и опрезније на критичним деоницама као што су мостови, надвожњаци и планински превоји.

Путари посебну опрезност саветују у тунелима, где има леденица које повремено отпадају и упозоравају на могућу појаву ударних рупа, на већини путних праваца у нашој земљи, а ова оштећења санирају се кад год то временске прилике дозволе.

Посебан опрез се саветује због одрона на Ђердапској, Ибарској и Јадранској магистрали, кроз Сићевачку, Грделичку и Дренску клисуру и на свим деоницама које пролазе кроз усеке и клисуре.

На граничним прелазима путничка возила се задржавају од 15 до 30 минута.

Путари ће у оквиру редовног одржавања моста Газела радити и следећих ноћи, у термину од 22.00 до 5.00, под условом да временски услови дозволе извођење радова.

Због активираног клизишта, на делу магистралног пута М-21, на обилазници око Ваљева, саобраћај је упрекиду па се возила усмеравају кроз град.

Због радова на клизиштима на аутопуту од Београда ка Нишу, између Врчиона и Малог Пожаревца и на превоју Мечка код Ражња саобраћај се обавља на две од три траке.

На магистралном путу М-22 од Београда, преко Новог Сада, ка Суботици забрањен је саобраћај камионима чија носивост прелази 12 тона. Ова возила се усмеравају на аутпут Е-75 Београд-Суботица.

На магистралном путу Чачак-Пожега-Ужице, на деоници Узићи-Пожега-Асановац, на коловозу су изражени колотрази који представљају опасност за све учеснике у саобраћају, па возачи морају да возе спорије и опрезније.

Због радова на магистралном путу М-23.1 Крагујевац-Краљево, преко Витановца, забрањен је пролазак течких возила. Алтернативни путни правац је Крагујевац-Краљево, преко Кнића и Мрчајеваца.

Услед оштећења моста на магистралном путу М-2, на 15. километру од Рибарића ка Рожају, на делу код Шпиљана, саобраћај је успорен и обавља се обилазницом.

На деоници магистралног пута М-2 Рожаје-Косовска Митровица, у зони граничног прелаза Мехов Крш, саобраћај је успорен због радова.

број коментара 0 Пошаљи коментар