Невреме у Србији

На Копаонику права зимска мећава. Под снегом су и Златибор, Сјеница, Пештер и Голија. Јак ветар обарао стабла у Београду и Новом Саду. Саобраћај успорен због кише која пада на ширем подручју Србије.

Киша, снег и хладно време захватили су данас Србију. Јак ветар обарао је стабла у градовима Србије. Температура је читавог дана на планинама испод нуле, па је саобраћај успорен.

У локалној метеоролошкој станици на Копаонику речено је да је у 13 часова дебљина снежног покривача око 30 сантиметара, а да је дувао ветар брзином од шест до девет метара у секунди.

Према подацима АМС Србије, киша пада на ширем поручју Србије и саобраћај се због мокрих путева одвија успорено, прилаз Копаонику из правца Брзећа је непроходан, а на регионалним путевима Ивањице снега има на коловозу до 10 центиметара.

На прилазима Копоанику и преко Златибора, видљивост је смањена на 30-50 метара, а због ниске облачности, видљивост је смањена и на осталим путевима који воде преко планинских превоја.

И на Златибору, Сјеници и подручју Ивањице пада јак снег и према подацима Јавног предузећа "Скијалишта Србије" висина снежног покривача на Златибору је 25, а на Старој планини 10 центиметара.

Ветар који је у Београду у преподневним сатима достизао 15 метара у секунди оборио је десет стабала.

Највећа штета причињена је у улици 27. марта, где се срушла цела контактна мрежа, стуб јавне расвете а оштећени су камионет и аутомобил.

Надлежне службе одмах су изашле на терен. Ипак застој у центру града потрајао је до поподневних сати.

Најјачи удари ветра били су у Војводини. У Новом Саду срушено је неколико стабала, а две тополе пале су у близини Спенса.

Снег широм Европе

Сарајево је освануло са десет центиметара снега, па је возачима препоручено да користе зимску опрему. Због снежних падавина у прекиду је био саобраћај на магистралном путу Сарајево-Фоча.

На хрватском приморју удари ветра достизали су брзину од 35 метара у секунди, па је у прекиду трајектни саобраћај. Најјачи ветар дува на подручју Макарске и северног приморја, а Горски Котар је у правом зимском руху.

У Немачкој због снега и клизавих друмова сударила су се 23 возила, а две особе су лакше повређене. Неки делови аутопута због снежних наноса затворени су за саобраћај.

У Италији у снажном невремену четири особе су изгубиле живот. Неколико торнада причинило је штету у Риму и у близини Вероне.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(среда, 14. окт 2009, 02:52) - anonymous [нерегистровани]

Pusta zelja

Ndekada mi dosadi ovo plavo nebo i sunce u Australiji. Pozelim se cesto sivila, oktobarske bljuzgavice i vode u cipelama. Blago vama!

(среда, 14. окт 2009, 01:12) - anonymous [нерегистровани]

Sreća

Nisi ni svestan koliko si srećan!

(уторак, 13. окт 2009, 23:46) - anonymous [нерегистровани]

odgovor

Blago je Tebi samo to ne znas!

(уторак, 13. окт 2009, 22:17) - anonymous [нерегистровани]

Snežni čudovišta

jupiiii! Konačno sneg! :))

(уторак, 13. окт 2009, 22:08) - Mihajlo [нерегистровани]

Leto

Blago vama kad imate sneg kod nas uEkvatorijalnoj Gvineji je uvek leto

(уторак, 13. окт 2009, 21:28) - anonymous [нерегистровани]

Brrrrrrrrrrr

Brrrrrrrrrr!