Читај ми!

Амерички теоретичар завере Алекс Џонс кажњен са 45 милиона долара

Aмерички теоретичар завере Алекс Џонс ће, поред 4,1 милиона долара већ досуђене казне, родитељима шестогодишњег дечака убијеног у масакру у школи "Сенди Хук" 2012. године морати да плати одштету у висини од 45,2 милиона долара због лажне тврдње изнете на сајту "Инфоворс", да је тај догађај заправо изрежиран, одлучио је суд у Тексасу.

Нил Хеслин и Скарлет Луис, разведени родитељи убијеног шестогодишњег Џесија Луиса сведочили су да су их следбеници Алекса Џонса годинама узнемиравали и слали им претње смрћу.

Оптуживали су их, како су наводили, да су лагали о погибији њиховог сина 14. децембра 2012. године у пуцњави у којој је убијено 20 деце и шесторо запослених у основној школи Сенди Хук у Њутауну.

Џонс, истакнута личност у америчким десничарским круговима и присталица бившег председника Доналда Трампа, назвао је масакр у Сенди Хуку преваром америчке владе у којој су учествовали глумци, а, по његовим речима, требало је да послужи као изговор за одузимање оружја Американцима.

Родитељи су тражили казну у висини 145,9 милиона долара и надокнаду штете од 150 милиона долара.

Надокнада штете се досуђује као компензација за претрпљену бол оштећене стране, а казнена одштета се изриче због самог дела које је починио осуђени.

"Тражимо од вас да пошаљете веома, веома једноставну поруку, а то је: зауставите Алекса Џонса. Зауставите монетизацију дезинформација и лажи", истакао је у свом обраћању пороти Весли Тод Бол, адвокат родитеља настрадалог дечака, наводи Ројтерс.

Џонс је покушао да се дистанцира од теорија завере током свог сведочења на суђењу, извињавајући се родитељима и признајући да се масакр у Сенди Хуку заиста догодио.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво