Читај ми!

Представнички дом Аризоне једва усвојио закон о укидању забране абортуса из 1864.

Посланици Представничког дома Аризоне изгласали су, у трећем покушају за три недеље, закон којим ће се укинути скоро потпуна забрана абортуса из 1864. коју је раније овог месеца потврдио Врховни суд те државе.

Три републиканца из Представничког дома придружила су се демократама у одобравању укидања закона из доба грађанског рата који је абортус учинио кривичним делом кажњивим од две до пет година затвора за свакога ко то уради или помогне жени у прекиду нежељене трудноће.

Сенат ће сада морати да прочита свој предлог закона у три наврата на три одвојене седнице, што значи овај акт може ступити на снагу тек следећег месеца, преноси Ен-Би-Си њуз.

Врховни суд државе раније овог месеца донео је одлуку да потврди скоро потпуну забрану стару 160 година.

Након те пресуде, републиканци широм САД, укључујући бившег председника Доналда Трампа, позвали су посланике да укину забрану.

Републиканци у Представничком дому Аризоне, где странка има тесну већину, остали су упорни у томе да не дозволе да се предлог закона о абортусу унапреди.

Међутим, због све већег притиска, најмање три посланика Републиканске странке, заједно са 29 демократа, гласали су за укидање забране.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије