Читај ми!

Обама запањио Москву

Москва запањена због тврдњи америчког председника Барака Обаме да је одлука о проглашењу независности Косова донета на референдуму, уз сагласност Уједињених нација и суседних земаља.

Барак Обама је 26. марта у Бриселу оптужио Русију да у кримској кризи изврће чињенице када наводи Косово као преседан. Рекао је да се Косово одвојило од Србије тек после референдума организованог у складу с међународним правом и у сарадњи са Уједињеним нацијама и суседима.

"Тврдње америчког председника не могу да изазову ништа осим запањености, с обзиром на то да на Косову није било референдума, нарочито не оног договореног с међународном заједницом", навело је руско Министарство спољних послова, преноси Танјуг.

Агенција Итартас подсећа да је одлуку о отцепљењу Косова од Србије донео парламент у Приштини 2008. године.

"У сваком случају, можемо само да изјавимо да судбинске одлуке треба доносити на референдумима, као што је учињено на Криму, а не на своју руку", закључује руско Министарство спољних послова.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(субота, 29. мар 2014, 21:56) - anonymous [нерегистровани]

skroz si u pravu

i bolje je da presednik amerike i nezna nista o Srbiji i da nismo tema Amerike jer kad smo tema ..... i ja isto mislim da Obame nije kriv vec njegovi ,,strucnjaci,, koji ga obavestavaju i stvarno mislim da je Obama malo drugaciji.povukao trupe iz svih zemalja ni sa kim nije usao u rat. pretio Siriji ali nije. i na kraju nadam se da nece ni sa rusijom jer i da hoce nema podrske Nemacke a bez nih sve je teze

(субота, 29. мар 2014, 02:46) - Petar iz Raske [нерегистровани]

Dragi ljudi

U buducnosti ce istorija govoriti bas ovo sto je izjavio americki predsednik,nazalost

(петак, 28. мар 2014, 22:03) - anonymous [нерегистровани]

Cemu se zapanjujete,

pa on hoce svom narodu reci, kako USA sveeee radi "demokratski" postujuci "ljudska prava" - kao pomocno sredstvo za ovo, su bombe sa obogacenim uranijumom.

(петак, 28. мар 2014, 21:47) - anonymous [нерегистровани]

Bombardovanje kao referendum

Da, a pre toga su dobro izbombardovali Kosovo i celu srbiju. Moglo bi se reci da se u takvim uslovima Kosovo "referendumom" izdvojilo.

(петак, 28. мар 2014, 20:51) - Воронцов [нерегистровани]

Разлози

Обама је то могао тако рећи јер они којима је то упућено западна публика, појма о томе немају а како деманти неће стићи они ће у то и веровати. Исто тако један председник и не може знати шта се у сваком делу света догађа па зато има читаве тимове стручњака за регионе који га обавештавају. Могли су га дакле ти стручњаци и погрешно обавестити па да и он заиста мисли да је то тако било.У сваком случају оно основно, а то је да је Косово незаконито отето, бомбардовањем , то свакако зна али наравно прави се да не зна и тврди да је то право.

(петак, 28. мар 2014, 20:14) - anonymous [нерегистровани]

Hvala Moskvi

Sto se bar oni bore protiv nepravde koju promovisu USA i njeni predsjednici zadnjih 70 god.

(петак, 28. мар 2014, 19:55) - Пеђа из Новог Сада [нерегистровани]

Можда...

је председник Обама мислио на онај "демократски референдум" од 17. марта 2004. Не сумњам да је он "ододбрен од међународне заједнице".

(петак, 28. мар 2014, 19:45) - anonymous [нерегистровани]

E Boze

Zapanjio je sve koji i malo znaju o Kosovu.

(петак, 28. мар 2014, 18:24) - anonymous [нерегистровани]

Слобода штампе на западу

На западу нико неће ово објавити.Просто сви знају да није лепо објавити да је амерички председник рекао неистину. Не треба им забрана јер су они тако васпитано друшво.

(петак, 28. мар 2014, 18:23) - anonymous [нерегистровани]

O Kosovu..

O Kosovu se prica samo kad neko ima koristi od toga a najmanje ih zanima isto...