Читај ми!

Нови Сад, настрадао возач камиона од струјног удара из контактне мреже пруге

У железничкој станици Нови Сад настрадао возач камиона од последица струјног удара из контактне мреже, приликом извођења радова на реконструкцији и модернизацији деонице пруге Нови Сад – Распутница Сајлово, саопштило је предузеће "Инфраструктура железнице Србије".

Возач камиона фирме која је била ангажована за извођење радова на овом пројекту паркирао је своје возило близу првог колосека и подигао сандук камиона, како би извршио истовар, наводи се у саоштењу.

На жалост, сандук камиона ушао је у струјно коло контактне мреже изнад пруге, што је изазвало струјни удар. Возач камиона преминуо је на лицу места.

Обавештени су представници Хитне помоћи, МУП-а и истражни судија.

Због несреће на делу пруге Нови Сад - Петроварадин и у железничкој станици Нови Сад искључен је напон у контактној мрежи, док се на месту несреће не заврши увиђај.

Железнички саобраћај на прузи Београд - Нови Сад, тренутно се одвија између Београд Центра и Петроварадина.

"Инфраструктура железнице Србије" и овај пут поново подсећа и упозорава да кроз контактну мрежу пролази струја високог напона од 25 хиљада волти и да струјно коло може да буде и по неколико метара од струјних водова.

У таквим случајевима није неопходно да се додирну водови, већ је довољно да се само уђе у струјно коло и доживи струјни удар, који се трагично завршава.

Због тога "Инфраструктура железнице Србије" још једном упозорава да је свако непажљиво и непрописно кретање у близини контактне мреже опасно по живот.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво