Ухапшен званичник косовске владе и бивши представник ОВК Гафур Дуголи

На захтев МУП-а Србије а по налогу Интерпола, македонска полиција је ухапсила Гафура Дуголија, шефа протокола Министарства безбедносних снага Косова, који је ишао по визу у амбасаду САД у Скопљу.

Под оптужбом за ратне злочине, у време када је Дуголи био припадник ОВК, хапшење је извршено јуче на прелазу Блаце, код Ђенерал Јанковића, саопштено је из косовског министарства.

"Ово није први случај да се бивши војници ОВК, са фабрикованим оптужбама и на захтев српске полиције, приводе грађани Косова, бивши припадници ОВК, на граничним прелазима и аеродромима разних држава. Дугим процесом суђења у Хагу је доказана праведност рата ОВК", наводи се у саопштењу министарства.

У саопштењу се такође додаје да косовска влада интензивно ради на ослобађању Дуголија.

Косовска влада, такође је најавила да ће тражити од власти Европске уније, као и стратешких партнера да искористе свој утицај на Србију да прекине "прогон грађана Косова".

Косовска влада се успротивила томе што је, како наводи, Србија недавно ажурирала листу која укључује  и житеље и званичнике Косова.
 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 12. мар 2016, 13:53) - Kosmet [нерегистровани]

Tresla se gora...

I ovo ,,hapsenje,,ce proci u stilu poslovice ,,tresla se gora,rodio se mis,,.Vec vidjeno ranije sa Agimom Cekuom/hapsen I pustan,nekoliko puta/Haradinajem,Ljimajem ,Ejupom Ganicem iI ostalima,koji posle tih nazovi ,,hapsenja,,postaju heroji kod svojih naroda a Srbija samo gubi na ugledu.

(субота, 12. мар 2016, 13:28) - anonymous [нерегистровани]

Kao i uvjek ista prica

I na kraju pojeo vuk magarca kao i uvjek.