Читај ми!

Срушено пет српских кућа у Ђаковици

У српској улици у Ђаковици срушено пет кућа у власништву породице Стефић, сазнаје РТВ КиM.

Председник Удружења Ђаковичана Ђокица Станојевић тврди да су куће које припадају породици Стефић срушене по наредби градоначелнице Ђаковице Мимозе Кусари Љиље.

"Породица Стефић је породица која је живела у стварала Ђаковицу и српску улицу. Куће су јуче на велики празник багерима порушене. Порушили су приватну имовину, а породичне куће хтели су да прикажу као наводне затворске просторије", истакао је Станојевић.

Станојевић додаје да Удружење сматра да је овакав поступак, у ствари поступак "страха и уцене", јер расељени траже да се српске куће обнове и врате у првобитно стање.

"Без обзира на ово рушење, Срби из Ђаковице и Метохије треба да буду упорни, снажни и да верују да ће правда доћи", сматра Станојевић.

Он је најавио покретање кривичне пријаве против градоначелнице Ђаковице, која је, како тврди, наредила рушење.

Како РТВ КиМ незванично сазнаје, рушење ових објеката од Општине су затражили станари који живе у њиховој непосредној близини због страха да ће се зграде обрушити на пролазнике.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 29. окт 2014, 10:48) - anonymous [нерегистровани]

Stare kuće

Nostalgija postoji, ali ova kuća na slici i nije u dobrom stanju, pa je bolje da se sruši i izgradi nova i preda starim vlasnicima, Srbima.

(среда, 29. окт 2014, 10:01) - Milos [нерегистровани]

!

Sramota! Kada se lome izlozi Аlbancima u Сrbiji, tada zaseda vlada! Kad se ruse kompletne kuce na kosovu, to je samo za izjavu osude rusenja! Ovim pokazujemo kakva smo drzava i koliko smo postovani od medjunarodne zajednice i koliku moc i ulogu imamo na Kosovu!

(среда, 29. окт 2014, 07:45) - Predrag [нерегистровани]

Da se...

...bilo sta izgradi ili porusi i da to jednostavno naredi jedna osoba tj. u ovom slucaju gradonacelnica, to se moze desiti samo u nekoj Banana-republici a ne u modernom evropskom drustvu. Znaci ovaj cin govori sve o Kosovu.

(уторак, 28. окт 2014, 22:31) - Sweden [нерегистровани]

Zalosno

EEE srusili gde sam ja nekad stanovao i proveo moje detinjstvo do svoje 18 godine zalosno ....