Тридесет година затвора за убиство полицајца

Због убиства полицајца у Новом Пазару, Фахрудин Маврић осуђен на 30 година затвора.

Судско веће Вишег суда у Новом Пазару осудило је на 30 година затвора Фахрудина Маврића због убиства полицајца Жељка Зечевића.

Судско веће којем је председавао судија Адил Бибић утврдило је да је Маврић 2. фебруара 2010. у полицијском аутомобилу отео пиштољ Зечевићу и пуцао му у врат.

Маврић је побегао из аутомобила, али је ухапшен после три дана у близини административне линије са Косовом.

Бибић је рекао да је 25-годишњи Маврић показао злочиначке намере тиме што је отео пиштољ полицајацу, иако га он није везао.

Фахрудин Маврић има право жалбе Апелационом суду у Крагујевцу, у року до 15 дана од дана изрицања пресуде, а време проведено у притвору урачунаће му се у казну.

Маврић је 2. марта 2010. године, на магистралном путу Тутин–Рибариће, у месту Батраге, у полицијском ауту отео службени пиштољ полицајцу Зечевићу и пуцао му у врат, а затим побегао.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 18. мај 2012, 00:26) - nele [нерегистровани]

pijanstvo

pa ovaj nije mogao da misli trezveno i da rasudjuje jer je bio u pijanom stanju,protiv sam svih zlocina,ali me cudi ovako visoka kazna.

(четвртак, 17. мај 2012, 20:40) - Dragan [нерегистровани]

Podrska

Podrzavam odluku suda da se najstrozije kazne ovakva dela kao i svaka druga divljanja i napade na sluzbena lica ili civilna, ovo je jedini nacin da se strozim kaznam dovede drzava u red da pre nego neko potegne oruzje na nekog bar 2x razmisli, na taj nacin se daje i deci primer da biraju bolje uzore a ne mafijase ili razbojnike.