Читај ми!

Самостални синдикат "Фијата": Компанија сматра да је вишак 1.541 радник

Након хитно сазваног састанка врха менаџмента компаније Фијат у Крагујевцу и репрезентативног синдиката, Самосталног синдиката, тај синдикат је саопштио да им је предочено да компанија сматра да је вишак 1.541 радник, од 2.016 запослених.

У саопштењу синдиката се наводи да ће запосленима бити предложен програм са само две могућности - одлазак на рад у иностранство у трајању од две године или напуштање фабрике уз законски социјални програм, што је минимална законска обавеза послодавца.

Представници компаније нису усвојили примедбе синдиката и дат им је социјални програм са листом радника који су технолошки вишак, каже се у саоптштењу.

"Програм је достављени и Националнпој служби за запопшљавање. Истичемо да се међу 1.541 радника који су вишак, налази председник репрезентативног синдиката, његов заменик и чланови Одбора истог синдиката", наводи се у саопштењу синдиката.

Из тог синдиката позивају председницу Владе да упозори Фијат, да не позива раднике пре састанка са њом, заказаног за понедељак 30. маја како би их упознали са понудом.

"Очекујемо да градоначелник Крагујевца, који је изјављивао да град и република неће дозволити отпуштање радника, предузму потребне радње, да се осујети намера комапаније Фијат. Позивамо раднике да се не изјашњавају о понуди Фијата до понедељка 30. маја, када ће се одржати састанак са председницом Владе", наводи се у саопштењу.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво