Читај ми!

Спортска такмичења за београдске академце у "Штарк Арени"

За београдске академце наредног викенда организују се спортска екипна такмичења. Најбољи на "Спорт Бизу" добиће пехаре. Осим турнира, биће организоване и панел дискусије.

На теренима "Штарк Арене" од 27. до 29. маја биће организовано највеће спортско такмичење за студенте Универзитета у Београду.

Идеју Савеза студената ФОН-а подржало је више од 20 студентских организација нашег најстаријег и највећег универзитета. Академци ће моћи да се такмиче у одбојци, фуцалу и баскету.

Маргарета Смиљанић, председница Студентске конференције универзитета Србије истакла је да се овом активношћу промовише спорт међу младима.

"Младе морамо да мотивишемо да се баве физичким активностима, да наставе са својим редовним активностима и да се повезују на свом факултету са студентима, али и са осталим колегама са других факултета", каже Смиљанићева.

Избори за студентски парламент

А за академцима су избори за студентски парламент. Први пут су спроведени у складу са Законом о студентском организовању, усвојеним прошле године.

Маргарета Смиљанић наводи да, приликом спровеђења избора, нису имали већих проблема.

"Позивамо све студенте и колеге да нам се обрате ако имају и даље недоумице око имплементације Закона. Ово је била година пуна изазова, јер су сва студентска удружења морала да се региструју како би се кандидовала, што до сада није био случај или да скупе одређен број потписа како би могли да кандидују своју листу на изборима", објашњава.

Каже и да их очекује период састанака изборне комисије које прегледају документацију, доносе и усвајају коначне резултате избора.

До краја месеца сви универзитети требало би да објаве резултате. У првим недељама октобра биће конституисани и нови сазиви парламената на мандатни период од две године.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво