Читај ми!

Бетонирано дрвеће испред супермаркета на Миљаковцу

На друштвеним мрежама током викенда највише реакција је изазвала фотографија са Миљаковца, где је испред једног супермаркета бетонирано дрвеће.

Јован Симић, који је преко друштвених мрежа скренуо пажњу на асфалтирање дрвећа, каже за РТС да је то стари плато тржног центра који је некада радио и који је био пун дрвећа и зеленила.

"По некој мојој процени људи су исекли пет стабала великих који су стари већ двадесетак година да би боље се видео улаз радње или шта већ. Ова три дрвета су неким чудом и сплетом околности преживела, али су асфалтирана", каже Симић.

Истакао је да је морао да укаже на то, јер живи на Миљаковцу.

"Поготову што су ти људи сада дошли у наш крај и ако су већ дошли питајте нас да ли нам треба нешто, да ли треба да засадиш нешто, да ли треба нашој деци да поправиш љуљашку или нешто да би створио неки однос са нама, а не да се раде овакве ствари поготову на Миљаковцу који је најзеленији крај у целом граду", истиче Симић.

Сада је разбијен асфалт око стабала и насута је земља.

"То је све кренуло јуче преподне и Општина Раковица је реаговала брзо иако је била недеља и јако им хвала. Они су се огласили и рекли су да су послали допис граду и да то тако мора. Као што видимо, људи из радње су реаговали јутрос, али дрвеће које су исекли и зеленило које је било прелепо неће моћи да се врати", додао је Симић.

Наводи да неће споменути која је радња у питању, јер то није циљ, али да би сада требали да засаде десет или петнанест садница у крају.

"Да кажу људи извините, враћамо вам све оно што смо узели. Исправите сад оно што се направили", поручује Симић.

Надлежне службе градског зеленила су прошле недеље излазиле на терен и написале казну власницима супермаркета који су ту довезли машине и заузели зелену површину.

Екипе ће и данас изаћи на терен.

Одмах је реаговала и комунална инспекција Општине Раковица, а случај је пријављен градској грађевинској инспекцији за деловање по хитном поступку.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво