Читај ми!

Пожар у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић", уништен део документације и информатичка опрема

Удружење ликовних уметника Србије саопштило је да је у синоћњем пожару у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић" на Калемегдану уништен део документације удружења и део информатичке опреме у канцеларији Секретаријата УЛУС-а. Остале просторије Павиљона нису оштећене.

Како се наводи у саопштењу, синоћ нешто после 22 часа пролазници на Калемегдану су приметили дим који је долазио из Уметничког павиљона "Цвијета Зузорић".

"Обавестили су ватрогасце, који су веома брзо реаговали, локализовали и угасили пожар који је захватио део канцеларије Секретаријата УЛУС-а. Извршен је увид полиције и ватрогасне службе и све упућује на могућност да је узрок избијања пожара неисправна електрична инсталација у објекту", каже су у саопштењу.

"Оно што је неповратно уништено је део документације удружења и део информатичке опреме, док су остали простори павиљона, укључујући и главни изложбени простор, где се актуелно одржава изложба сликарске секције 'Поглед у неочекиванo', остали неоштећени, као и сви радови излагача", додаје се у саопштењу.

Процес рашчишћавања је започет данас ради што бржег враћања простора у функцију и омогућавања наставка програма, наводи Удружење ликовних уметника Србије.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара