Читај ми!

Пашалић: Пријављивање насиља кључни моменат у спречавању трагедије

Обележавање Националног дана сећања на жене жртве насиља није само симболичан чин, већ је позив целом друштву на акцију и солидарност у стварању друштва у којем ће свака жена бити заштићена и подржана, саопштио је заштитник грађана Зоран Пашалић.

Зоран Пашалић је рекао да је 18. мај посвећен свим женама којима су, најчешће емотивни партнери, одузели живот у изливу беса и љубоморе, односно од страха да буду напуштени, али и свим женама које су претрпеле било који облик насиља до којег није смело доћи.

Насиље над женама представља озбиљан проблем који погађа све сегменте друштва, без обзира на социјални или економски статус.

Од почетка године девет жена је убијено у породичном или партнерском насиљу, а кључни тренутак у спречавању тих трагедија је реаговање на прве назнаке насиља, оценио је заштитник грађана.

"Непријављивање насиља може довести до фаталног исхода. Због тога поново апелујем на све грађане да без одлагања пријаве сазнања, али и сваку сумњу да се у њиховој близини или окружењу десило или дешава насиље над женама. Морамо схватити да је сваки вид насиља забрањен и да свако од нас сноси одговорност уколико га не пријави“, указао је Зоран Пашалић.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије