Читај ми!

Струја у селима општне Власотинце за седам до десет дана

Потпредседник Владе Србије и министар рударства и енергетике Зорана Михајловић посетила је општину Власотинце и том приликом обишла насеље Бели камен, где се одвијају радови на отклањању кварова на далеководу, и потом одржала састанак са руководством општине.

Михајловићева је овом приликом изјавила да очекује да ће се ситуација са напајањем електричном енергијом у селима у Власотинцу превазићи за седам до десет дана и захвалила мештанима на разумевању и помоћи монтерима који даноноћно раде у тешким условима.

"Пуно је заједничког рада кризног штаба, војске, полиције и локалне самоуправе. Хвала мештанима што су ту уз наше људе који раде на терену у тешким условима. Монтера има довољно, није у томе проблем.

Оно што желим да обећам јесте да ћемо учинити све са дистрибутером ОДС-ом да видимо зашто нам се све ово дешава, да ли је одржавање у претходном периоду било како је требало да буде, јер је држава обезбедила довољно новца за то, а друго што ћемо учинити је да видимо у 2021. шта треба да урадимо да нам се ово не понавља.

Поред тога, могу да обећам да ћемо заједнички реализовати све пројекте који су нам неопходни за нове инвестиције, као што је уградња другог енергетског трансформатора у Власотинцу, изградња нових далековода, реконструкција постојећих и припрема за нове трафостанице", рекла је она.

Михајловићева је додала да је најважније да ни један једини мештанин било где у Србији не сме да дође у ситуацију да данима нема електричну енергију.

"То није питање луксуза, већ нормалног живота. Морамо да створимо услове, а то су пут, канализација, струја, водоснабдевање, ако хоћемо да се деца рађају и да људи остају да овде живе.

Држава хоће да улаже и помогне, али и предузећа морају да прате државну политику и реализују активности ефикасно, онако како се то од њих очекује. Понављам, ову ситуацију ћемо решити, али је важно да учинимо све да до тога поново не дође", казала је она.

Бојан Атлагић, директор ОДС "ЕПС Дистрибуција", захвалио је монтерима и свим радницима који су десет дана радили у екстремно лошим условима, дајући допринос да сви корисници добију електричну енергију.

"На нивоу Србије четири одсто корисника било је без електричне енергије 11. јануара, најкритичнијег дана, данас је то 0,13 одсто. У Власотинцу је 11. јануара 2.700 грађана било без електричне енергије, а сада је то 330 корисника.

Ови проценти су живи људи на терену, радићемо пуним капацитетом 24 часа док и последњег корисника не снабдемо електричном енергијом.

Хвала Министарству рударства и енергетике на подршци и на свим одлукама везаним за дистрибутивну делатност, јер то значи нове инвестиције и бољи квалитет услуга", рекао је Атлагић.

"Воду смо тешком муком после четири дана успели да обезбедимо као техничку, као и седам цистерни за пиће. Страхујемо од сваке следеће воде.

Што се тиче снабдевања струјом, данас смо дефинисали неколико тачака, договорили се о даљим активностима, које без помоћи ресорне министарке не можемо да решимо", рекао је он.

Председник Општине Власотинце Братислав Петровић подсетио је да су у Власотинцу уведене две ванредне ситуације, због короне, али и због водоснабдевања и прекида струје.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво