Око 150 миграната измештено из Шида

Јаке полицијске снаге изместиле су групу од око 150 миграната из Шида. Највећи део њих се налазио на простору "Графосрема". У пратњи надлежних служби илегални мигранти су измештени ка другим прихватним центрима.

Акција је спроведена рано јутрос, у присуству лица из комесаријата и Општине Шид.

Илегални мигранти били су лоцирани у напуштеним објектима на подручју Шида, а највише их је било у објектима некадашњег "Графосрема".

Сагласност од стране власника објекта је дата надлежним службама да се акција спроведе.

Око 150 лица је прво приведено у полицијску станицу Шид на евидентирање, а потом су аутобусом превезени у друге средине које поседују прихватне центре за мигранте.

Поред тога што су особе које су нелегално боравиле на подручју Шида измештене, објекти у којима су боравили биће или приведени намени од стране власнка или уклоњени, истичу надлежни.

За почетак су предузећа у надлежности локалне самоуправе очистила простор. Невладине организације које су помагале илегалан боравак миграната су о томе обавештене.

У наредном периоду појачано ће се контролисати кретање миграната на подручју Општине Шид. Сви који буду легитимисани и утврди се да нису у легалним токовима спровешће се идентичан поступак измештања.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 22. нов 2019, 16:58) - anonymous [нерегистровани]

Zasto?

Srbija prima,a imamo samo stete? Zivio blizu kampa neopisivo.