Због магле, авиони "Ер Србије" кружили небом

Два авиона "Ер Србије" која су данас због магле кружила небом, на лету из Беча и Загреба, слетела су на београдски аеродром, са више од једног сата закашњења, речено је "Танјугу" на Аеродрому "Никола Тесла.

Београдски аеродром је непрекидно отворен за авио-саобраћај, јер располаже категоријом III-Б, односно најсавременијим уређајима за слетање и полетање авиона у условима изузетно смањене видљивости.

То значи да су створени услови да авиони слећу при хоризонталној видљивости дуж писте до 50 метара и вертикалне видљивости од само 15 метара.

Од јутрос је забележено кашњење пет од укупно 101 лета, колико их је за данас предвиђено.

Лет авио-компаније "Трансавија" из Амстердама за Београд преусмерен је у Софију, док је повратни лет румунске авио-компаније ТАРОМ за Букурешт отказан.

Аеродром наводи да одлука о томе да ли ће авио-компаније слетати или полетати у условима смањене видљивости зависи од неколико чинилаца, као што су опремљеност авиона, обуке и дозволе пилота за слетање и полетање у оваквим условима, процедура авио-компанија и, на крају, од одлуке пилота да ли ће у условима смањене видљивости слетети у Београд или преусмерити лет на најближи аеродром.

Медији су пренели да су авиони кружили над аеродромом чекајући да се магла разиђе како би могли да слете, као и да су два авиона компаније "Ер Србија" кружила изнад Срема.

Такође, магла прави проблем мањим летелицама које немају опрему која је предвиђена за летење у оваквим временским условима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво