Влада улаже у обнову школа у Белој Паланци и Сврљигу

Последњег дана боравка Владе у нишком крају, премијер Александар Вучић је обишао основне школе "Љубомир Живковић – Љупче Шпанац" у Белој Паланци и "Јован Аранђеловић" у селу Црвеној Реци, и проверио како теку радови на њиховој обнови. За школу у Сврљигу обезбеђена средства за потпуну реконструкцију.

Представници локалне самоуправе су премијеру представили пројекте реконструкције школских зграда, које ће финансирати Влада Србије.

Општина Бела Паланка очекује помоћ Владе у довођењу инвеститора и спровођењу процеса комасације.

За школу "Љупче Шпанац", Влада је обезбедила 400.000 евра за потпуну реконструкцију.

У разговору са наставницима и ђацима, Вучић се распитивао шта је то што им недостаје, а ученици су, без устручавања, набројали да им фале клупе, столице, лопте.

Вучић им је обећао да ће за неколико месеци све то добити и да ће им бити много лакше.

Премијер је у више наврата од директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Марка Благојевића тражио да му прецизно каже када ће радови бити завршени, између осталог – када ће бити постављен нови паркет и обновљена фискултурна сала.

Благојевић је рекао да то зависи од локалне самоупаве и да очекује да ће бити на лето, а Вучић је узвратио: "Завршавамо 1. маја, а ти се снађи".

За реконструкцију те школе је одвојено 44 милиона динара, а за другу, у Црвеној Реци, пет милиона динара.

Када је разговарао са млађом децом из предшколског одељења, питао је и њих шта им недостаје да би им школа била лепша, а дечаци и девојчице су углас одговрили: воће, лопте, столице...

Министар Вања Удовичић је поделио ученицима лопте за кошарку, рукомет и одбојку.

Директорка школе "Шпанац" Вања Танасковић је рекла да су до сада реновиране фасада и столарија, а председник општине Горан Миљковић да се за пар дана очекује расписивање тендера за реновирање комплетне школе.

Средствима УСАИД је 2005. године у тој школи реновирана рачунарска учиниоца, док су реконструкцију фискултурне сале и електричне инсталације финансирали Министарство просвете, Министарство финансија и Национални инвестициони план.

За школу у Сврљигу Канцеларија је обезбедила 73 милиона динара за потпуну реконструкцију. Школа сада има 435 ђака, а раније их је било више од 1.300.

Директор школе Саша Голубовић пренео је премијеру да су ученици ове школе освјили бројне награде на републичким такмичењима из различитих предмета.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво