Читај ми!

Дан Дунава у знаку помоћи поплављенима

Овогодишња кампања "Дан Дунава" биће посвећена помоћи за поплављена подручја, саопштили су организатори и најавили да ће у Обреновцу бити изграђен едукативни еко-парк.

Кампању коју спроводе Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Републичка дирекција за воде и "Кока-кола" систем биће усмерена на обнову заједнице након поплава.

Како би се нормални токови живота што пре вратили у ове заједнице, организатори ће, како је најављено, заједничким снагама изградити едукативни еко парк у Обреновцу.

"Дунав протиче кроз Србију дужином од 588 километара и чак 90 одсто територије припада његовом сливу те је значајно да грађани знају колико је важно заштитити дунавски слив и како свако од нас може да допринесе очувању ове европске реке у чијем сливу живи више од 80
милиона људи", наводе организатори.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић указала је на значај данашњег датума, будући да Дунав да спаја 14 европских земаља.

Ове године Дан Дунава биће обележен јубиларни 10. пут, а активности које се организују широм Србије и којима председница Народне скупштине даје подршку, имају хуманитарни карактер због поплава које су погодиле земљу, саопштено је из Кабинета председника скупштине.

Природне непогоде, како се наводи, показале су још једном потребу за јачом регионалном сарадњом, а њен значај препознат је у пројекту Европске уније - Дунавска стратегија, који повезује све државе које леже на Дунаву и управо је Дунав додатна спона Србије са Европом.

Народна скупштина наставиће да даје свој допринос у оквиру Дунавске стратегије подршком активним пројектима и проналажењем нових облика сарадње, а наредна прилика биће Друга конференција дунавских парламентараца 3. октобра ове године у Будимпешти, на којој ће делегација Народне скупштине активно учествовати, наводи се у саопштењу из парламента.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво