Читај ми!

Савет није разматрао измене Закона о раду

Социјално-економски савет Србије није разматрао измене Закона о раду, изјавио је председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић. Савет тражи солидарност због поплава.

Након седнице Социјално-економског савета у Влади Србије, Атанацковић је рекао да измене Закон о раду нису биле тема данашњег састанка и додао да ће се о томе разговарати кад радна група за измене тог закона заврши свој рад, преноси Бета.

Према речима Атанацковића, о изменама Закона о раду ће се разговарати на посебној седници Социјално-економског савета који чине представници Владе, Уније послодаваца и репрезентативних синдиката - Савеза самосталних синдиката Србије и Уједињених гранских синдиката "Независност".

Председник Савеза самосталних синдиката Љубисав Орбовић је рекао да је на данашњом састанку Савета покренуто питање измена Закона о раду, у оквиру расправе о усвојеним економским мерама Владе Србије.

"Ми смо у преговорима и надамо се да ћемо наћи решење које ће бити прихватљиво или недовољно прихватљиво за све стране, када је у питању Закон о раду", рекао је Орбовић.

Поновио је да синдикати могу да преговарају само о пет кључних тема које су раније предложене радним нацртом измена и допуна Закона о раду.

"Укључивање сада неких нових елемената у закон из предлога бивше радне верзије, када је министар привреде био Саша Радуловић, а то су зараде, за нас као синдикате је неприхватљиво и ми нећемо о томе да разговарамо", рекао је Орбовић.

Солидарност због поплава

Социјално-економски савет Србије апеловао је на предузеха, власнике и запослене да се укључе у борбу против поплава и касније отклањање последица, преноси Бета.

Министар за рад Србије Александар Вулин апеловао је на солидарност свих грађана у тешкој ситуацији која је задесила Србију због поплава.

Он је рекао да се већ сада види да ће поплаве утицати на мање приходе Србије, пад пољоприврдне производње и да је инфраструктура девастирана.

"Очекујемо потпуну солидарност заједнице и да послодавци и синидикати мотивишу раднике да помогну. Држава ће учинити све што је законом предвиђене, а и више од тога колико је у могућности", рекао је Вулин.

Синдикални вођа Бранислав Чанак позвао је предузећа да на локалном нивоу прузе материјалну или финансијску помоћ у скалду са могућностима и позвао раднике да бесплатним радом помогну заједници.

"Апелујемо на ангажман који ће трајати најамње две до три седмице", рекао је Чанак и позвао привреду и запослене да дају максималан доприносу док последице поплава не буду отклоњене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво